09 okt 2023 19:11

Grote opkomst voor 30 jaar Beliris

Dit weekend vierde Beliris zijn 30ste verjaardag. Het werd een weekend vol festiviteiten. Zo kon je er naar een concert in een zwembad, een Ninja Warrior-waterparcours, een initiatie koorddansen en veel meer. Bezoekers van alle leeftijden genoten er met volle teugen van. In totaal namen bijna 10 000 mensen deel aan een hele reeks activiteiten in een aantal Brusselse wijken en gemeenten.

Beliris is het samenwerkingsverband tussen de federale overheid en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor bouw-, renovatie- en erfgoedrestauratieprojecten in Brussel. Sinds de oprichting 30 jaar geleden, voerde Beliris honderden grootschalige projecten uit, goed voor een totale investering van 2,6 miljard euro. Dat gebeurde in uiteenlopende domeinen zoals mobiliteit, sociale huisvesting, groene ruimten, wijkvernieuwing, cultuur, erfgoed en sport.

Een feestweekend

Voor z’n 30ste verjaardag organiseerde Beliris samen met visit.brussels en enkele Brusselse gemeenten een hele reeks originele en ludieke activiteiten rond enkele van de belangrijkste realisaties. Die vonden plaats op verschillende locaties in de hoofdstad verdeeld over zes zones: Kanaal (Brussel-Stad), Centrum (Brussel-Stad), Josaphat (Schaarbeek), Kroon (Elsene), Jourdan (Etterbeek) en Heyvaertwijk (Molenbeek).

Het hele weekend door werden de bezoekers getrakteerd op een waaier aan activiteiten. Sportactiviteiten, concerten, danslessen, tentoonstellingen, rondleidingen, circusinitiaties - er was voor elk wat wils. 

Maar liefst 10 000 mensen kwamen af op het feest. Dankzij de activiteiten kregen de bezoekers een idee van het werk van Beliris. Dat is intussen een belangrijke speler voor grote renovatieprojecten in de hoofdstad.

Meer info vind je op www.beliris30.be 

 

Perscontacten:

visit.brussels: Noémie Wibail, +32 490 49 43 84,  n.wibail@visit.brussels

Kabinet van de minister van pensioenen en maatschappelijke integratie belast met Beliris, Karine Lalieux: Delphine Van Bladel, +32 476 60 02 61, Delphine.VanBladel@lalieux.fed.be