15 okt 2013 17:29

Herinnering: ‘Je handen kunnen levens redden’

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, en de Belgian Resuscitation Council (BRC) organiseren woensdag 16 oktober een persconferentie in het kader van de ‘European Restart a Heart Day’.

 

Elk jaar krijgen ongeveer 400.000 Europeanen een hartstilstand, waarvan 350.000 buiten het ziekenhuis. 10.000 onder hen zijn Belgen. Op dit ogenblik overleeft minder dan één slachtoffer op tien. Een slachtoffer dat direct gereanimeerd wordt, heeft 2 tot 3 keer meer kans om te overleven. Om het belang van reanimatie te onderstrepen, organiseert de FOD Volksgezondheid voor haar medewerkers op 16 oktober een initiatie in basisreanimatie en het gebruik van AED-toestellen, met steun van de BRC.


Op de persconferentie zullen minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en dokter Benoît Claessens – voorzitter van de BRC – deze initiaties kaderen binnen de European Restart a Heart Day. Tenslotte zal dr. Dirk Cuypers – voorzitter van de FOD Volksgezondheid – het certificaat ‘Hartveilige Organisatie’ van Rode Kruis Vlaanderen uit handen van prof. dr. Philip Vandekerckhove – gedelegeerd bestuurder – in ontvangst nemen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Wat:  Persconferentie ‘Je handen kunnen levens redden’
Waar:  FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
Victor Hortaplein 40/10, 1060 Brussel
Wanneer: Woensdag 16 oktober om 11u
Contactpersoon:          Jan Eyckmans 0495/25.47.24


Voor de redacties is er na de persconferentie de mogelijkheid om beelden te maken tijdens een initiatiesessie.