28 mei 2018 15:25

Koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de FRDO

De ministerraad van 25 mei heeft de benoeming bevestigd van koningin Mathilde tot erevoorzitter van de FRDO. Het opnemen van dit mandaat voegt een nieuwe dimensie toe aan het engagement van onze koningin voor een duurzamere toekomst: sinds vorig jaar is ze immers één van de 17 “global SDG-advocates”, pleitbezorgers voor de duurzame ontwikkelingsdoelen die in 2015 door de Verenigde Naties werden overeengekomen.

Met haar erevoorzitterschap zet koningin Mathilde het engagement verder van koning Filip, die van bij de oprichting van de FRDO in 1993 tot aan het begin van zijn koningschap deze functie heeft waargenomen.
Voorzitster van de FRDO en minister van staat Magda Aelvoet is bijzonder verheugd dat de koningin deze belangrijke rol bij haar organisatie heeft aanvaard: “De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) zorgen voor een nieuwe internationale dynamiek, en ons land dient deze doelstellingen ambitieus om te zetten in het eigen beleid. De FRDO zal daar vanuit het middenveld over waken, en de koninklijke steun voor de SDG en duurzame ontwikkeling is daarbij voor ons een enorme stimulans”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Depoortere, directeur FRDO, op het nummer 02/743 31 50

 

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) geeft de federale regering advies over kwesties die met duurzame ontwikkeling te maken hebben. De FRDO heeft ook als opdracht het draagvlak voor duurzame ontwikkeling te vergroten in ons land, door middel van publicaties, fora, een persprijs ... De leden van de raad zijn vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke groepen: milieuorganisaties, organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, verbruikers-, werknemers- en werkgeversorganisaties, jongerenorganisaties en de wetenschappelijke wereld. Meer informatie over de raad, zijn adviezen en activiteiten op www.frdo.be