05 jul 2024 10:17

Mieke Walraevens nieuwe directeur-generaal van DG Dier, Plant en Voeding

Het directoraat-generaal Dier, Plant en Voeding van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu kondigt met genoegen aan dat mevrouw Mieke Walraevens op maandag 1 juli 2024 haar functie als directeur-generaal heeft opgenomen.

Mieke Walraevens

Rijke carrière

Mieke Walraevens begon haar carrière als vroedvrouw en lactatiedeskundige. Na ongeveer zeven jaar maakte ze de overstap naar het onderwijs, waar ze praktijkdocent vroedkunde werd. In 2015 trad ze toe als adviseur voor moeder- en kindzorg bij het kabinet van de federale minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Twee jaar later, in 2017, werd ze aangeduid als adjunct-kabinetschef en werkte ze binnen diverse domeinen van de gezondheidszorg. Sinds 2020 was ze adviseur gezondheidszorg bij het kabinet van de eerste minister. Haar uitgebreide netwerk en ervaring in gezondheidszorg en beleidsadvies zullen van grote waarde zijn voor haar nieuwe rol.

Rol binnen DG Dier, Plant en Voeding

Binnen DG Dier, Plant en Voeding zal Mieke Walraevens verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden en uitvoeren van het beleid op het vlak van dierengezondheid, plantengezondheid, voedselveiligheid en consumptieproducten zoals tabak en alcohol. Haar leiderschap zal bijdragen aan het realiseren van de strategische doelen en het bevorderen van innovatie binnen de sector: “Ik wil mij als manager binnen de federale overheid inzetten voor het algemeen belang. Volksgezondheid is mijn drijfveer: de impact van de gezondheidsdeterminanten wordt steeds belangrijker als we de volksgezondheid willen verbeteren. Volgens mij zit er zeker een hefboom in het DG Dier, Plant en Voeding. Ik werk ook zeer graag in team en wil samen met gemotiveerde mensen mooie zaken realiseren”.

Bedankt!

De medewerkers van DG Dier, Plant en Voeding willen ook de heer Paul Van Den Meerssche bedanken voor zijn rol als directeur-generaal ad interim de voorbije 7 maanden. Zijn leiderschap en inzet hebben de continuïteit en vooruitgang van de organisatie verzekerd.