23 sep 2014 15:12

MOVE week bij de FOD Financiën

Van 29 september tot 5 oktober, een hele week lang, neemt onze FOD deel aan de MOVE Week. Er worden 4 verschillende activiteiten gepland. De MOVE Week is een Europese gezondheidscampagne, gefinancierd door de Europese Unie, die de heilzame werking van regelmatige, fysieke en sportieve activiteiten promoot.

4 acties, één doel: gezond blijven of worden!

Go for 250.00 steps

Groepjes van 5 collega’s proberen gedurende deze werkweek elk 10.000 stappen af te leggen. Dagelijks 10.000 stappen is aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

De trap een lift voor je gezondheid!

Eerder dan de lift te gebruiken om in onze gebouwen naar een andere verdieping te gaan, nemen we de trap. Dit alleen al kan er voor zorgen dat men aan zijn 20 min. fysieke inspanningen per dag komt

Let’s go cycling

Bij Financiën zijn er 3.600 medewerkers die de afstand van hun woning naar het werk geheel of gedeeltelijk met de fiets afleggen. Ze worden daarin aangemoedigd door hen een stevig ontbijt aan te bieden in een 10-tal steden. De profrenners Jens Debusschere, Jürgen Roelandts, Dennis Vanendert, Sander Armée, Louis Vervaeke, Bart De Clercq, Stig Broeckx, Kris Boeckmans, Fredrik Willems en last but not least Tom Boonen alsook coach Paul Van Den Bosch komen hen in diverse steden een hart onder de riem steken.

Follow the guide

Een geleide wandeling over de middag van 3 tot 5 km in verschillende steden.

De “International Sport & Culture Association” en de “European Cyclists’ Federation”, die het evenement coördineren, willen in 2020, 100 miljoen Europeanen meer hebben die een sportieve of fysieke activiteit uitoefenen.

De Voorzitter van ISCA, Mogens Kirksby is dan ook bijzonder opgezet met de deelname van de FOD Financiën, als één van de grootste federale departementen en als eerste Belgische organisatie: ”It is very encouraging to see how SPF Finances/FOD Financiën introduces more physical activity to its employees during and in connection with the work day. It could be the first steps towards new habits”.