20 apr 2009 12:00

Nieuwe portaalsite voor duurzame ontwikkeling online

De POD Duurzame Ontwikkeling lanceert vandaag een nieuwe portaalsite voor duurzame ontwikkeling. Informatie betreffende overheidsactoren, actief op het vlak van duurzame ontwikkeling, wordt erop samengebracht met artikels, nieuws en dossiers. Een overzichtelijke rangschikking van de praktijkinformatie in zes thema's en de uitbreiding van beleidsinformatie met het gewestelijke en het internationale niveau zijn de pluspunten van deze nieuwe stap. www.duurzameontwikkeling.be wil op het vlak van duurzame ontwikkeling het kruispunt vormen tussen maatschappij, bedrijfswereld en overheid.

De POD Duurzame Ontwikkeling wil met haar communicatiepolitiek duurzame ontwikkeling tot bij een breed publiek brengen. www.duurzameontwikkeling.be illustreert dit streven. De portaalsite vormt een nationaal forum voor duurzame ontwikkeling waarbij alle actoren uit de samenleving aan bod moeten kunnen komen: overheid, organisaties, ondernemingen en de burger.

www.duurzameontwikkeling.be wil aantonen dat iedereen duurzame ontwikkeling in de praktijk kan brengen; elke organisatie, onderneming of burger is een potentiële ‘agent of change'. De website is dan ook hét kanaal in België waarlangs informatie over duurzame ontwikkeling wordt voorgesteld maar ook kan worden aangeboden en zo gedeeld.

Bezoekers van de website kunnen een profiel aanmaken waardoor ze niet enkel nieuws en activiteiten op maat ontvangen via e-mail, maar ook informatie kunnen doorspelen en/of aanreiken. Een maandelijkse digitale nieuwsbrief houdt alle abonnees up-to-date. Een agenda geeft alle activiteiten weer rond duurzame ontwikkeling.

CONTACTPERSOON:
Bart Vandermosten
Dienst Communicatie
POD Duurzame Ontwikkeling
T: 02/524.88.63
E: communicatie@poddo.be

Over de POD Duurzame Ontwikkeling
De Programmatorische federale Overheidsdienst voor Duurzame Ontwikkeling werd in 2002 opgericht. De dienst vervult drie opdrachten: (1) de voorbereiding van het beleid inzake duurzame ontwikkeling, (2) de coördinatie van de uitvoering van dit beleid, en (3) het er beschikking stellen van expertise binnen en buiten de federale overheid.
Meer informatie over de POD Duurzame Ontwikkeling op: www.poddo.be