30 jun 2023 15:39

OOG VOOR ELKAAR TEGEN GAUWDIEFSTAL

De Algemene Directie Veiligheid en Preventie (ADVP) lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen gauwdiefstal. Het doel van de campagne is om ieders rol in de strijd tegen zakkenrollerij te benadrukken, vooral tijdens festivals. 

visual campagne gauwdiefstal festivals

Onder de naam "oog voor elkaar tegen gauwdiefstal" zal de campagne uit twee waves bestaan, elk met de publicatie van een visual of affiche. De eerste wave “when we dance, we dance together” richt zich op zakkenrollers tijdens festivals en dansevents en wordt eind juni gelanceerd. De tweede wave “ken uw kracht” is gepland voor het najaar en zal zich richten op gauwdiefstal in bredere context (meer bepaald de openbare ruimte: winkels, restaurants, openbaar vervoer, markten, enz.). 

  OOG VOOR ELKAAR 

  De campagne wil de cruciale rol benadrukken die ook omstaanders kunnen spelen in de strijd tegen gauwdiefstal. Of je nu een toeschouwer, festivalganger of burger bent: iedereen heeft een belangrijke taak in de strijd tegen dit fenomeen. Zoals Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, het stelt: "Op een festival kunnen we samen genieten van muziek, maar ook elkaars oren en ogen zijn. En dat is nodig, want waar veel mensen samen komen is er meer kans op gauwdiefstal. Hou mee een oogje in het zeil en waak over elkaars bezittingen. Samen zorgen we voor een veilige zomer!” 

   Hieronder vindt u alvast een voorproefje van het campagnemateriaal met betrekking tot de eerste golf: 

  1. VISUAL/AFFICHE NL (zie bijlage) 
  2. Artikel lancering campagne website BeSafe: https://www.besafe.be/nl/besafenieuws/oog-voor-elkaar-een-nieuwe-campagne-de-strijd-tegen-gauwdiefstal
  3. Website voor meer informatie: NL: https://www.besafe.be/nl/diefstal/gauwdiefstal