01 apr 2019 16:24

Ook voor jongeren is er plaats bij de federale overheid – Selor organiseert zijn 3e jobdag voor <26-jarigen

Brussel, 1 april 2019 - Selor organiseert zijn 3e jobday voor <26-jarigen om ze een startbaanovereenkomst binnen de federale overheid aan te bieden. Tijdens dit event kunnen kandidaten een sollicitatiegesprek hebben, met het oog op een job in de publieke sector, en ze kunnen tijdens een jobbeurs verschillende overheidsdiensten ontmoeten. Inschrijven gebeurt vanaf vandaag via de website van Selor.

 

“Overheidsdiensten zijn vragende partij voor dergelijke initiatieven om jongeren te kunnen bereiken”
De aanwerving van jongeren bij de federale overheid is niet altijd gemakkelijk. Federale overheidsdiensten kunnen werkzoekenden jonger dan 26 jaar via startbaanovereenkomsten (SBO) aanwerven. Meestal publiceren ze die vacatures afzonderlijk en ontmoeten zij de kandidaten in hun kantoren voor een sollicitatiegesprek. Het voorstel van Selor om de SBO samen te publiceren en kandidaten op dezelfde dag te ontmoeten, blijkt een winnende formule te zijn.
Na het succes van de eerste twee edities (september en december 2018) heeft Selor besloten het initiatief te herhalen. Voor deze 3e jobday heeft Selor de formule herzien en biedt het, naast sollicitatiegesprekken, de mogelijkheid aan organisaties en kandidaten om elkaar te ontmoeten tijdens een jobbeurs.

 

Koen Verlinden, verantwoordelijke Rekrutering, Selectie & Certificatie: “Onze klanten zijn vragende partij voor dergelijke initiatieven om jongeren te kunnen bereiken. Ook deze keer zullen er een twintigtal organisaties aanwezig zijn die samen meer dan 60 startbaanovereenkomsten aanbieden. Daarnaast bewijst de grote interesse van kandidaten voor onze jobdays ook dat jobs bij de overheid nog steeds populair zijn. Dit sterkt ons in het idee dat het de moeite loont om samen met onze klanten te bekijken op welke manier we een soortgelijk event nog verder kunnen uitbouwen.”

 

Eerste contact met de federale overheid en misschien wel eerste contract, alles in één dag!
Solliciteren gebeurt op dezelfde manier als de standaardselecties van Selor. Maar de procedure gaat veel sneller. Jongeren die geïnteresseerd zijn in een job solliciteren online via Selor.be. Hun sollicitatie wordt vervolgens door de selectieverantwoordelijken van de rekruterende organisaties geëvalueerd. Kandidaten die weerhouden worden, worden uitgenodigd op een selectiegesprek, waarna ze heel snel aangeworven kunnen worden.

 

Om deel te nemen moeten jongeren zich inschrijven op Selor.be
Deelnemen is heel eenvoudig. Jongeren moeten zich inschrijven op Selor.be. Zij hebben de mogelijkheid om te solliciteren voor een startbaanovereenkomst en/ of deel te nemen aan de jobbeurs.
Om te solliciteren en een jobinterview te hebben, klikken ze op de link van de gewenste vacature. Let op, de uiterste inschrijvingsdatum is 10 april 2019. Kandidaten die weerhouden worden, zullen eind april een mail ontvangen.


Enkele cijfers met betrekking tot de jobday van december 2018:
- 1090 kandidaturen voor 65 vacatures
- 274 jongeren op jobinterview

 

Praktisch
Wanneer? 2 mei 2019 voor Franstalige kandidaten, 3 mei voor Nederlandstalige kandidaten.
Waar? Selor, Simon Bolivarlaan 30 in 1000 Brussel.
Solliciteren? Van 1 tot 10 april staan de vacatures open op Selor.be.
Jobaanbiedingen en informatie? https://www.selor.be/nl/nieuws/2019/03/jobday-voor-26-jarigen-interviews-en-jobbeurs/
Vragen? https://www.facebook.com/selor.be

 

Contact

Aurélie Damster

Communication

T +32 (0)2 740 70 11

G +32 (0)473 27 85 05

E aurelie.damster@bosa.fgov.be

 

Over Selor
Selor is het selectiebureau van de federale overheid en brengt kandidaten in contact met meer dan 150 potentiële werkgevers. Jaarlijks vullen we zo’n 3.000 vacatures in. Bij federale overheidsdiensten, maar net zo goed bij andere overheden. Wat telt zijn onze neutrale selectieprocedures die gelijke kansen voor iedereen garanderen. Diezelfde filosofie geldt voor al onze procedures, waar jaarlijks zo’n 100.000 kandidaten aan deelnemen. Selor werkt volledig digitaal. Solliciteren of inschrijven voor testen gebeurt steeds online. De kantoren van Selor bevinden zich in Brussel en daarnaast werkt Selor ook samen met de VDAB, Forem en Actiris.

 

Sinds 1 maart 2017 maakt Selor uit van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA). Deze FOD ondersteunt de regering en de federale organisaties in een aantal domeinen: IT, rekrutering, personeelsbeheer, organisatiebeheersing, integriteitsbeleid, budget, boekhouding en procurement. Binnen de FOD Beleid en Ondersteuning maakt Selor deel uit van de Directie generaal Rekrutering en Ontwikkeling.