08 dec 2017 12:59

Organisatie van de herdenkingsplechtigheden van het einde van de Eerste Wereldoorlog in België in 2018

De ministerraad gaat op voorstel van eerste minister Charles Michel, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Defensie Steven Vandeput akkoord met de activiteiten die voorgesteld worden in het kader van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in België in 2018. 

De federale activiteiten zullen georganiseerd zijn in drie thema's:

  1. De organisatie door het War Heritage Institute van een grote tentoonstelling getiteld '14-18 Heritage' in het Koninklijk Museum van het Leger over het einde van de oorlog en de politieke, sociale, economische en culturele gevolgen, zonder deze voor de internationale betrekkingen te vergeten.
  2. Een plechtigheid met de overheden van het Koninkrijk op 11 november 2018. De uitnodiging wordt ook verstuurd naar alle diplomatieke korpsen en naar de Europese overheden. Het evenement wordt op de nationale televisiezenders uitgezonden. 
  3. Een concert van het Nationaal Orkest van België, met als titel 'For a Human world'. Het betreft een project met een sterk concept, dat de wereld voor de eerste keer laat kennismaken met het 'War Requiem' van Annelies van Parys, met internationaal vermaarde partners, zoals het Collegium Vocale van Gent. Het concert zal plaatsvinden in zalen van vier grote steden van het land.