21 apr 2022 13:31

Persuitnodiging (25/04/2022) - Een land voor de toekomst: federale regering vraagt mening burger over onze democratie en staatsstructuur

Hoe moet onze toekomstige staatsstructuur eruitzien? Wie zou welke bevoegdheden moeten hebben? Welke rol wil de burger zelf?

Een land voor de toekomst

De federale regering wil voor deze belangrijke thema’s in een toekomstige staatshervorming graag rekening houden met de mening en ideeën van de burgers, het middenveld, de academische wereld en lokale overheden. Daarom lanceert de federale regering volgende maandag 25 april 2022 het online platform ‘eenlandvoordetoekomst.be’, waarop burgers (Belgen en inwoners van België) ouder dan 16 jaar hun mening kunnen geven aan de hand van open vragen – samengesteld door een team van experts.

U bent van harte uitgenodigd voor het persmoment op 25 april 2022 om 10u30 in het Internationaal Perscentrum in Résidence Palace. Na een welkomstwoord van de Eerste Minister Alexander De Croo zullen de Ministers van Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden en David Clarinval en Staatssecretaris Mathieu Michel meer uitleg geven bij het platform.

Ook professoren politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB) en Jean-Benoit Pilet (ULB) die als experts de bevraging mee opstelden, zullen hierbij aanwezig zijn. Na de vragen en antwoorden is er een mogelijkheid tot 1-1 interviews met de ministers en de experts.

Programma

10u: ontvangst

10u30: welkomstwoord Eerste Minister Alexander De Croo

10u35: presentatie Minister Annelies Verlinden

10u40: presentatie Minister David Clarinval

10u45: presentatie Staatssecretaris Mathieu Michel

10u50: presentatie experts Dave Sinardet (VUB) en Jean-Benoit Pilet (ULB)

11u10: Q&A

11u30: mogelijkheid tot 1-1 interviews met ministers en experts

12u30: einde persconferentie

Inschrijven

Bent u graag aanwezig op deze persconferentie? Gelieve uw aanwezigheid op voorhand even te bevestigen via volgend inschrijvingsformulier:  https://accreditation.belgium.be/nl/eenlandvoordetoekomst

Audiovisuele media die een satellietwagen aan het gebouw wensen te parkeren, gelieve dit op voorhand ook even door te geven.

Het adres van de persconferentie: Internationaal Perscentrum Résidence Palace, Zaal Polak, Wetstraat 155, 1040 Brussel