16 aug 2021 07:55

Persuitnodiging: FOD Financiën schenkt goederen aan getroffenen van de watersnood.

FOD Financiën schenkt goederen aan getroffenen van de watersnood. 

De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie van de FOD Financiën staat van oudsher in voor de verkoop, de recyclage of indien nodig, de vernietiging van in beslag genomen goederen, verbeurdverklaarde roerende goederen of roerende goederen die niet langer gebruikt worden door de overheden.

Dit gebeurt via de Finshops die al vaker in het nieuws kwamen met verkopen van luxe-voertuigen of andere dure merkartikelen.

Maar in de Finshops vindt men ook regelmatig gebruikte kantoormeubelen. En in plaats van die kantoormeubelen te koop aan te bieden, schenkt de FOD Financiën ze aan de gemeentebesturen die door de watersnood van juli getroffen zijn. Zo kunnen zij hun werk opnieuw opstarten en hun inwoners bijstaan.

De Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem komt dit initiatief ondersteunen bij een eerste overhandiging op woensdag 18 augustus om 10 u. in Seraing (Rue Haute 67 te 4100 Seraing) aan de Civiele Bescherming. Zij zullen de goederen tot bij de getroffen besturen brengen.

In een later stadium zal de FOD Financiën ook goederen zoals o.a. huishoudtoestellen schenken aan daartoe opgerichte centra om ze te verdelen onder de getroffen burgers.