17 okt 2017 14:53

PERSUITNODIGING - Lancering European Disability Card in België 19 oktober 2017

Donderdag 19 oktober 2017 van 9.30 uur tot 10 uur, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België – Museumplein (1000 Brussel).
“Lancering European Disability Card in België: Personen met een handicap kunnen voortaan gemakkelijker korting of andere voordelen krijgen voor cultuur, sport en vrijetijd”

Personen met een handicap vertegenwoordigen meer dan 15% van de bevolking in België. In het verleden hadden zij vaak moeilijkheden om hun handicap te bewijzen aan de kassa van een museum, attractiepark of sportcentrum. Voor aanbieders van cultuur, sport en vrijetijd was het dan weer niet eenvoudig om vast te stellen of iemand in aanmerking kwam voor een korting, een voorbehouden plaats of een ander voordeel.
Binnenkort kan je de persoonlijke kaart aanvragen als je handicap erkend is of als je ondersteuning krijgt bij een van de vijf Belgische instellingen die verantwoordelijk zijn voor de integratie van personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid, VAPH, AViQ, PHARE en DSL).

De European Disability Card is een Europees project dat medegefinancierd wordt door de Europese Unie. In België wordt de kaart gelanceerd door Federaal Staatssecretaris Zuhal Demir, Vlaams Minister Jo Vandeurzen, Waals Minister Alda Greoli, Minister van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) Céline Frémault en Minister van de Duitstalige Gemeenschap Antonios Antoniadis.

Op 19 oktober stellen we de European Disability Card voor samen met de bevoegde staatssecretaris, ministers, Europees commissaris Marianne Thyssen en partners van het project.

Voorafgaand aan de conferentie is een persmoment voorzien waarop je van harte bent uitgenodigd.

Gelieve vooraf je aanwezigheid op het persmoment te bevestigen via press@minsoc.fed.be

Wil je aansluitend ook graag de conferentie over de European Disability Card voor het brede publiek bijwonen? Ontdek het programma als bijlage en schrijf je online in: https://goo.gl/forms/0monQXVDbraltTwo1

 

Meer info?
Persdienst FOD Sociale Zekerheid I +32 (0)473 13 13 29 | press@minsoc.fed.be | @FODSZ