14 feb 2012 18:07

Persuitnodiging : Persconferentie "Vrouwen en mannen in België. Genderstatistieken en genderindicatoren."

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nodigt u graag uit op zijn persconferentie "Vrouwen en mannen in België. Genderstatistieken en genderindicatoren"

21 februari 2012

 

Wat zijn de verschillen tussen vrouwen en mannen en België? Migreren vrouwen meer dan mannen? Werken ze evenveel als mannen? Krijgen ze hetzelfde pensioen als mannen? Hoe worden de huishoudelijke taken verdeeld? Vormen vrouwen de meerderheid van de zelfstandigen? Zijn mannen en vrouwen gelijk vertegenwoordigd in de regeringen? Wie zijn het gezondst, mannen of vrouwen? Zijn vrouwen vaker betrokken bij verkeersongevallen? Zijn mannen hoger opgeleid dan vrouwen? Surfen vrouwen vaker op het internet dan mannen? En weerspiegelen deze verschillen een ongelijke behandeling tussen vrouwen en mannen, of zijn ze het gevolg van verschillen in hun situatie?


Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nodigt u graag uit op zijn persconferentie op 21 februari 2012 om deze en andere vragen te beantwoorden in het kader van de voorstelling van de nieuwe versie van zijn publicatie "Vrouwen en mannen in België. Genderstatistieken en genderindicatoren".

 

Praktische details:
Wanneer: 21 februari 2012 vanaf 11u00

Waar: Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen
Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel
Zaal Storck

 

Inschrijven (gratis, maar verplicht) kan bij mevrouw Christel Delvael via Christel.delvael@igvm.belgie.be of telefonisch op het nummer 02/233 49 92 vóór 17 februari 2012.