28 sep 2017 13:39

Persuitnodiging - Voorstelling van de informatiecampagne over de overgang van ‘arm’ naar ‘rijk’ aardgas

Beste journalist,
Tegen 2030 zullen 1,6 miljoen particulieren en bedrijven overgeschakeld zijn van ‘arm’ (laagcalorisch) naar ‘rijk’ (hoogcalorisch) gas. Het gaat om gezinnen en bedrijven die aardgas gebruiken afkomstig uit het noorden van Nederland. De Nederlandse overheid besliste om de uitvoer van gas te verminderen en de kraan volledig dicht te draaien in 2030. Dit ‘arm’ gas zal vervangen worden door ‘rijk’ gas uit andere landen.
Het is belangrijk dat de betrokken gezinnen en bedrijven nagaan of hun toestellen die aardgas gebruiken geschikt zijn voor dit ‘rijk’ gas. Daarom starten de federale en regionale overheden, samen met Synergrid, een informatiecampagne.
De federale minister van energie, Marie Christine Marghem, en regionale ministers van Energie, Bart Tommelein, Céline Fremault en Jean-Luc Crucke nodigen u graag uit op een persconferentie op maandag 2 oktober om 14 u. op de FOD Economie om deze informatiecampagne voor te stellen en om de uitdagingen van deze overgang toe te lichten. De FOD Economie zal ook een demo geven.

Wanneer?
Maandag 2 oktober om 14 u. Bevestig uw aanwezigheid met een e-mail naar chantal.depauw@economie.fgov.be

Waar?
FOD Economie
City Atrium (1e verdieping) - Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel

Hoe bereikt u ons?
Het gebouw bevindt zich tussen het Noordstation en het metrostation Rogier.
Komt u met de auto, dan kunt u gebruikmaken van onze parking (Bertulotstraat, tussen de FOD en de Belfiustoren).