11 apr 2016 14:02

Uitnodiging pers : de federale Ombudsman stelt zijn jaarverslag voor op 18 april 2016

Catherine De Bruecker en Guido Herman stellen op maandag 18 april 2016 hun jaarverslag 2015 voor, in aanwezigheid van de Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

De federale ombudsmannen verduidelijken hoe de snel evoluerende maatschappij voor problemen kan zorgen: een complexe regelgeving, onduidelijke formulering, internationale regelgeving… Er zijn tal van redenen waarom een mechanisme dat lange tijd voldeed, niet langer overeenkomt met de realiteit van de burgers. De ombudsmannen zullen uitleggen hoe de overheidsdiensten zich daaraan aanpassen. Catherine De Bruecker en Guido Herman geven ook uitleg over de aanbevelingen die ze afgelopen jaar hebben gedaan. 
De voorstelling vindt plaats om 10u30,  in de Congreszaal van het Huis van de Parlementsleden. Ze wordt gevolgd door de officiële overhandiging van het Jaarrapport aan de Voorzitter. Aansluitend is er een receptie.

U kan uw komst bevestigen tot woensdag 13 april op pri@dekamer.be. Ingang voor de pers via Leuvenseweg 21 in 1000 Brussel.