22 mrt 2021 14:56

Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd. Gebruik tweestapsverificatie (2FA)

Wachtwoorden maken ons 🤬😱😫😓!  Wachtwoorden bedenken, onthouden en gebruiken is vervelend, frustrerend, tijdrovend en ook niet voor 100% veilig, want zelfs het sterkste wachtwoord kan gestolen en misbruikt worden. Daarom herhaalt het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) haar sensibiliseringscampagne rond tweestapsverificatie op radio en met advertenties op sociale media van vandaag tot en met 31 maart!

Jaarlijks lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition in de maand oktober een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid in het kader van de European Cyber Security Awareness Month. In 2020 hebben we de internetgebruiker aangemoedigd om accounts sterk te beveiligen met tweestapsverificatie. Geen gemakkelijke opdracht maar de boodschap viel niet in dovemansoren.

Uit de enquête die afgenomen werd bij een representatieve staal van 400 Belgen van 16 jaar en ouder 2 weken na het afronden van de campagne bleek dat maar liefst 48% van de respondenten de campagne opgemerkt heeft en 54% van wie de campagne opmerkte, een of meerdere acties heeft ondernomen. Meer dan 200.000 internetgebruikers gebruikten voor het eerst tweestapsverificatie. Het was onze bedoeling om de aandacht van de internetgebruiker te trekken en dat is duidelijk gelukt.
Miguel De Bruycker
Miguel De Bruycker
Directeur Centrum voor Cybersecurity België (CCB)