14 jan 2009 21:00

Aankomst gewonde kinderen uit Gaza

De aankomst van de medische vlucht met een Embraer van de Luchtmacht die gewonde kinderen uit de Gaza strook overbrengt is vanavond voorzien om 21u30 in Melsbroek.

De aankomst van de medische vlucht met een Embraer van de Luchtmacht die gewonde kinderen uit de Gaza strook overbrengt is vanavond voorzien om 21u30 in Melsbroek.

Aankomst gewonde kinderen uit Gaza Brussel, 14 januari 2009 De aankomst van de medische vlucht met een Embraer van de Luchtmacht die gewonde kinderen uit de Gaza strook overbrengt is vanavond voorzien om 21u30 in Melsbroek. Aan boord bevinden zich zes kinderen van 2 ½ tot 18 jaar die elk vergezeld worden door iemand van hun meest nabije familie. Bij hun aankomst zullen de kinderen worden verdeeld over 5 hospitalen in de omgeving van Brussel. Deze verdeling wordt beslist door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid in functie van de beschikbare capaciteit en de vereiste zorgen. Het gaat over : - Universitair Kinderhospitaal Koningin Fabiola, - Militair Hospitaal van Neder-over-Heembeek, - Universitair Ziekenhuis Brussel, - Universitair Medisch Centrum Sint Pieter, - Universitair Verplegingscentrum Brugmann. De begeleidende familieleden zullen, tenminste bij de aanvang van het verblijf, ondergebracht worden in de hospitalen bij de kinderen. Om de rust van de patiënten en de werking van de hospitalen niet in het gedrang te brengen wordt het publiek en de pers nadrukkelijk gevraagd niet ter plaatse te gaan of nodeloos de hospitalen te bellen. De hospitalen zullen later beslissen over de wijze waarop zij zullen communiceren over de evolutie in de gezondheidstoestand van de patiënten. Ons land blijft klaar en beschikbaar voor de evacuatie en opvang van andere gekwetste kinderen, in functie van de verzoeken die zouden worden geformuleerd door humanitaire organisaties of lokale overheden en de omstandigheden op het terrein.