23 okt 2023 12:50

Belgische Red Daemons klaar om te stunten op ECSC 2023

Het aftellen is begonnen! De Belgische Red Daemons staan klaar om te vertrekken naar Hamar (Noorwegen). Ze willen de reputatie van België waarmaken tijdens de achtste editie van de jaarlijkse European Cyber Security Challenge (ECSC). Net als de overige teams uit 29 andere Europese landen bereiden de Red Daemons zich voor op drie boeiende dagen vol complexe beveiligingsuitdagingen, waarbij ze waardevolle punten kunnen verzamelen via ingenieuze oplossingen. Voor de zesde keer is België trotse deelnemer aan dit prestigieuze internationale cyberbeveiligingsevenement.

Uit de winnende teams van de nationale Cyber Security Challenge Belgium (CSCBE), die plaatsvond in maart 2023, werden er tien cybertalenten geselecteerd. Zij vormen het Red Daemons-team en geven vorm aan de cybertoekomst van België. De CSCBE is een kweekvijver voor ambitieuze Belgische studenten en heeft de afgelopen zeven jaar duizenden cybertalenten de kans gegeven om hun vaardigheden te testen, kennis op te doen en zich onder te dompelen in de boeiende wereld van de cyberbeveiliging. Door de groeiende vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals in de bedrijfs-, organisatie- en wetshandhavingssector, spelen evenementen zoals ECSC en CSCBE een cruciale rol in het inspireren van de volgende generatie, die zo kan kennismaken met een dynamische loopbaan op het gebied van cyberbeveiliging.

De Belgische Red Daemons kunnen aan dit grootse evenement deelnemen dankzij de vruchtbare samenwerking tussen het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en NVISO. Deze gewaardeerde partners zijn niet alleen verantwoordelijk voor de organisatie van de Belgische deelname aan de ECSC, maar zorgen ook voor de nodige sponsoring en geven jaarlijks voorbereidende training.

Om de voorbereiding van de Red Daemons en hun avonturen tijdens dit evenement van nabij te volgen, kan je terecht op de volgende sociale media:

X: @BelRedDaemons
Instagram: @belgianreddaemons
Facebook: https://www.facebook.com/BelRedDaemons

De samenwerking tussen het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en NVISO bij het organiseren van de Belgische deelname aan de European Cyber Security Challenge is een uitstekend voorbeeld van een samenwerking tussen de publieke en private sector om uitmuntendheid in cyberbeveiliging te promoten. Gezien de toenemende vraag naar bekwame professionals in dit domein zijn evenementen zoals de ECSC en de CSCBE een belangrijke springplank voor cyberbeveiligingsenthousiastelingen, die zo de nodige vaardigheden kunnen verwerven om zich te wapenen tegen de cyberbedreigingen van vandaag en morgen.
Miguel De Bruycker
Miguel De Bruycker Directeur-Generaal van het Centrum voor Cybersecurity België
De ECSC en de CSCBE zijn niet zomaar wedstrijden; het gaat over het ontwikkelen van de volgende generatie cyberbeveiligingsexperts. Deze uitdagingen bieden jonge talenten een unieke kans om te leren, samen te werken en geïnspireerd te raken door de steeds veranderende wereld van de cyberbeveiliging. De Red Daemons tonen aan wat voor talenten België in dit domein heeft. Deze jonge cyberstudenten zijn de toekomstige bewakers van onze digitale wereld en we hopen dat hun deelname talloze anderen inspireert in dit spannende en steeds evoluerende domein.
Vincent Defrenne
Vincent Defrenne, Director Cyber Strategy & Architecture bij NVISO
Wij, de Red Daemons, zijn vereerd België te mogen vertegenwoordigen op de European Cyber Security Challenge 2023. Het is een ongelooflijke kans om onze vaardigheden en passie te tonen op een internationaal podium. We zijn bereid om de uitdagingen aan te gaan en onze cyberruimte met toewijding en passie te verdedigen.
Jules Oosterlynck
Jules Oosterlynck, Aanvoerder van de Belgian Red Daemons

Feiten en cijfers ECSC 2023

  • Noorwegen, Hamar, van 24 tot 27 oktober 2023
  • 30 deelnemende landen: https://ecsc.eu/#mapcontainer   
  • De 10 teamleden zijn de vier winnaars en de zes best scorende deelnemers van CSCBE 2023 
  • Teamleider en technisch coach: Nik Du Bois (CCB)
  • Coach: Jeroen Beckers (NVISO)  
  • Teamadviseur: Caroline Breure (CCB)

Media

Voor vragen over media, interviews of bijkomende informatie kan je contact opnemen met:

Caroline Breure, teamadviseur Red Daemons (CCB),  0470 84 94 51