29 nov 2008 20:00

Blokkering luchthavens Thailand

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken vestigt er de aandacht op dat al sinds dinsdagavond de twee luchthavens van Bangkok geblokkeerd zijn door anti-regeringsbetogers.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken vestigt er de aandacht op dat al sinds dinsdagavond de twee luchthavens van Bangkok geblokkeerd zijn door anti-regeringsbetogers.

Brussel, 29 november 2008 De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken vestigt er de aandacht op dat al sinds dinsdagavond de twee luchthavens van Bangkok geblokkeerd zijn door anti-regeringsbetogers. De luchthavens blijven momenteel gesloten en de Thaise overheden weten nog niet wanneer ze heropend zullen worden. Meer dan 100 000 passagiers wachten nog op een vlucht. Buitenlandse zaken raadt momenteel af om naar Thailand af te reizen, wil men niet dagen lang vast komen te zetten op één van de luchthavens. Het probleem kan immers nog dagen aanslepen. Op www.diplomatie.be vindt U het volledige reisadvies voor Thailand, dat regelmatig wordt aangepast. Luchtvaartmaatschappijen zetten extra vluchten in vanuit andere Thaise steden (U Tapao, Phuket, Chiang Mai). De Thaise overheden melden dat deze luchthavens nochtans te weinig capaciteit hebben, waardoor er momenteel niet meer vluchten mogelijk zijn. De ambassade raadt haar landgenoten aan om in permanent contact te staan met hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om na te gaan hoe ze zo snel mogelijk kunnen vertrekken en voor het vinden van alternatieve oplossingen. Onze ambassade in Bangkok staat de Belgen bij die in Thailand gestrand zijn, is 24u/24 bereikbaar, ook gedurende het weekend. De Ambassade heeft sinds het begin van de crisis elke dag personeelsleden naar de luchthaven gestuurd en verschaft nu aan gestrande toeristen informatie over luchtvaartmaatschappijen, de tussenkomst van Thailand voor logeerkosten, medische faciliteiten, etc. De FOD Buitenlandse Zaken volgt de situatie op de voet en vraagt met aandrang dat de Thaise overheden de situatie spoedig zouden oplossen.