24 jun 2005 02:00

Conferentie “Ondernemen in Centraal Afrika” 27-28/06/2005

Op initiatief van Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker, organiseert de Belgische Ontwikkelingssamenwerking op 27 en 28 juni 2005 in het Egmontpaleis een conferentie rond het thema «Ondernemen in Centraal Afrika».

Op initiatief van Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker, organiseert de Belgische Ontwikkelingssamenwerking op 27 en 28 juni 2005 in het Egmontpaleis een conferentie rond het thema «Ondernemen in Centraal Afrika».

Brussel, 23 juin 2005 Op initiatief van Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker, organiseert de Belgische Ontwikkelingssamenwerking op 27 en 28 juni 2005 in het Egmontpaleis een conferentie rond het thema «Ondernemen in Centraal Afrika». Op de conferentie zullen vertegenwoordigers bijeenkomen van de privé-sector uit België, de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi, evenals vertegenwoordigers van de betrokken regeringen. Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement georganiseerd wordt. De conferentie zal een dialoog mogelijk maken over de noodzakelijke voorwaarden voor de ontwikkeling van bedrijven, en over de respectievelijke rol van de deelnemers, waaronder goed bestuur en ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De hoofddoelstelling van de conferentie is de privé-sector ertoe te motiveren in Centraal Afrika te ondernemen, in een omgeving die de noodzakelijke voorwaarden verenigt voor ontwikkeling. De werkzaamheden zullen gaan over investeringen en de ontplooiing van privé-ondernemingen in de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi, drie van de belangrijkste partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Het zijn ook drie landen waarvan de economische ontwikkelingen nauw verbonden zijn. De conferentie zal ook de gelegenheid bieden om de ondernemingen te informeren over de verschillende ondersteuningsvormen die de Belgische en de multilaterale ontwikkelingssamenwerking biedt aan de ontwikkeling van de privé-sector. Ontwikkelingssamenwerking ziet privé-ondernemingen als vectoren van ontwikkeling en van verbeterde levensomstandigheden. De conferentie wordt geopend op 27 juni om 9 u. in aanwezigheid van Z.K.H. Prins Filip. De journalisten die dit evenement wensen bij te wonen wordt verzocht zich in te schrijven bij de persdienst van Minister Armand De Decker. Erik Silance Woordvoerder 0475/756 288 erik.silance@diplobel.fed.be Alexandra Mathelot Persattachée 0472/504 713 alexandra.mathelot@diplobel.fed.be Afspraak pers: maandag 27 juni - 8.30 - Egmontpaleis Inschrijving verplicht