15 mei 2007 11:06

De bossen van Congo op de agenda van de Europese Ministers van Ontwikkelingssamenwerking

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal aan de Raad van de Europese Ministers bevoegd met Ontwikkelingssamenwerking morgen 15 mei bijeenkomt in Brussel deelnemen.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal aan de Raad van de Europese Ministers bevoegd met Ontwikkelingssamenwerking morgen 15 mei bijeenkomt in Brussel deelnemen.

De bossen van Congo op de agenda van de Raad van de Europese Ministers bevoegd met Ontwikkelingssamenwerking Brussel, 14 mei 2007 Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal aan de Raad van de Europese Ministers bevoegd met Ontwikkelingssamenwerking morgen 15 mei bijeenkomt in Brussel deelnemen. Op initiatief van Minister Armand De Decker zal de Raad van de Europese Ministers de kwestie aanhalen van het duurzame beheer van de bossen van het Congo-bassin. België nodigt de Europese Unie uit om: - het hervormingsproces te steunen van het bosbeheer in de Democratische Republiek Congo; - erover te waken dat het duurzame beheer van de bossen van het Congo-bassin wordt hernomen tijdens alle internationale bijeenkomsten met betrekking tot het duurzame beheer en tot de klimaatsverandering; - de fiduciaire fondsen te steunen ingesteld voor het duurzame beheer van de bossen in Congo; - nieuwe financiële mechanismen te bestuderen en uit te werken voor bosconcessies van "koolstofsekwestratie en behoud van de biodiversiteit". De bossen van de Democratische Republiek Congo vormen de tweede grootste zuurstofreserve van de planeet samen met het Amazonewoud. Hun behoud is onontbeerlijk voor het veilig stellen van de klimatische evenwichten. Een internationale conferentie over het duurzame beheer van de bossen van de DRC werd georganiseerd in Brussel in februari jongstleden, op initiatief van Minister Armand De Decker en is uitgemond in de aanneming van de "Verklaring van Brussel". Perscontact : Erik Silance Woordvoerder van de Minister Gsm : 0475/756 288 @ : erik.silance@diplobel.fed.be