19 apr 2024 12:17

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren. De tuin ligt naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en is toegankelijk via de Regentschapsstraat.

De werken zouden afgerond moeten zijn tegen midden juni 2024 en zullen ongeveer 16 000 euro incl. btw kosten. De Beeldentuin zal voor de duur van de werken gesloten zijn voor het publiek.

De tuin doorheen de geschiedenis

De tuin in hedendaagse stijl en gelegen naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten tussen de Regentschapsstraat en de Ruysbroeckstraat, vormt een groene oase in de stad.

De tuin werd officieel geopend in 1992 en stelt vier beelden tentoon van verschillende auteurs rond het thema van de vrouw en het water:

  • “De rivier” van Aristide Maillot,
  • “Baadster” van Emilio Greco,
  • “Grote Nikè” van Bernard Heiliger,
  • “De offeronde” van Dolf Ledel.

Renovatiewerken aan de verlichting en plaatsing van bewakingscamera’s

De werken bestaan uit de renovatie van de verlichting van de tuin, alsook de plaatsing van bewakingscamera’s om de beveiliging van de tuin te verzekeren.

Er zullen verstelbare lampen op palen in de tuin en langs de Regentschapsstraat geplaatst worden.

De Beeldentuin zal tijdens de renovatie van de verlichting van begin april tot half juni 2024 gesloten zijn voor het publiek.

Technische fiche

Eigenaar: Belgische Staat

Bouwheer: Regie der Gebouwen

Aannemer: IMCE

Kostprijs van de werken: ongeveer 16 000 euro incl. btw

Duur van de werken: april 2024 – juni 2024