08 sep 2004 02:00

Economische zending naar Algerije en Tunesië van 4 tot en met 8 oktober 2004

Van 4 tot en met 8 oktober 2004 zal ZKH Prins Filip in aanwezigheid van de Minister van Buitenlandse Handel Marc Verwilghen een economische missie naar Algerije en Tunesië voorzitten.

Van 4 tot en met 8 oktober 2004 zal ZKH Prins Filip in aanwezigheid van de Minister van Buitenlandse Handel Marc Verwilghen een economische missie naar Algerije en Tunesië voorzitten.

Brussel, 6 september 2004 Economische zending naar Algerije en Tunesië Van 4 tot en met 8 oktober 2004 zal ZKH Prins Filip in aanwezigheid van de Minister van Buitenlandse Handel Marc Verwilghen een economische missie naar Algerije en Tunesië voorzitten. De missie wordt georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, in samenwerking met de gewestelijke exportbevorderende diensten (Export Vlaanderen, AWEX en Brussels Export). De pers wordt vriendelijk uitgenodigd deel te nemen aan deze missie. De Minister en de Prins zullen ontvangen worden door de President van Algerije, Abdelaziz Bouteflika, en de Premier van het land, Ahmed Ouyahia. Daarnaast zullen er gesprekken worden gevoerd met de Algerijnse Minister van Handel alsook met de Algerijnse Minister van Energie en de Minister van Financiën. Ook in Tunesië zal de delegatie ontvangen worden door de Eerste Minister, Ghannouchi, waarna er eveneens gesprekken zullen plaatsvinden met de President, Zine El Abidine Ben Ali en de Tunesische Minister van Handel. Belangrijk is dat de Belgische bedrijven die deelnemen aan de zending gebruik kunnen maken van de gelegenheid om zakelijke contacten aan te knopen. Met Algerije zijn reeds voorname handelsrelaties beklonken. Zo levert Algerije bijna 20% van de natuurlijke gas in België. Met Tunesië bestaan de commerciële contacten voornamelijk in de textiel sector. Complementair aan de rol van de regio's, hoopt de Minister van Buitenlandse Handel, Marc Verwilghen, dat de handelsrelaties tussen Algerije, Tunesië en België in de toekomst verder zullen groeien. Let wel: Alle kosten zijn ten laste van de redactie! Reservering van de hotelkamers en praktische zaken kunnen door ons worden geregeld. Het vertrek heeft plaats op maandag 4 oktober 2004, de terugkomst is voorzien op vrijdag 8 oktober 2004. Een gedetailleerd programma volgt. Een briefing zal georganiseerd worden tijdens de laatste week van september. Geïnteresseerden worden verzocht zo snel mogelijk - ten laatste vrijdag 10 september 2004 - de Persdienst van Minister Marc Verwilghen hierover in te lichten via mail: jacques.hermans@kab.verwilghen.fgov.be of ann.cosyn@kab.verwilghen.fgov.be. ----------------------------------------------------- Contactgegevens persdienst Minister Verwilghen JACQUES HERMANS (woordvoerder van de Minister) Tel/Tél: 02/213.09.54 Gsm: 0475/31.40.90 jacques.hermans@kab.verwilghen.fgov.be ANN COSYN (persattaché) Tel/Tél: 02/213.09.53 GSM: 0475/900.223 ann.cosyn@kab.verwilghen.fgov.be