10 jan 2023 16:19

Eerste Minister Alexander De Croo heeft een onderhoud gehad met Volodimir Zelensky

Het gesprek ging over het belang van de komende weken in de strijd tussen Rusland en Oekraïne. België bevestigde dat het “zolang het nodig is” humanitaire en militaire steun zal blijven verlenen aan Oekraïne.

Sinds het begin van het Russisch-Oekraïense conflict verleende België voortdurend steun aan Oekraïne. Ons land was een van de eersten die het Oekraïense leger van brandstof en uitrusting voorzag en het mogelijk maakte Oekraïense burgers die de oorlog ontvluchtten op zijn grondgebied op te vangen.

Tijdens het bezoek aan Kiev eind november 2022 kondigden eerste minister Alexander De Croo en minister Hadja Lahbib bijkomende hulp voor Oekraïne aan, waaronder nieuwe militaire steun, de levering van generatoren voor de winter alsook EHBO-kits en slaapzakken.

"Dinsdag heb ik Volodimir Zelensky meegedeeld dat de steun van ons land aan Oekraïne wordt voortgezet. De komende weken zullen cruciaal zijn om de Oekraïners in staat te stellen de controle van hun land terug te nemen en hun vrijheid terug te winnen. Wij zullen hen daarbij helpen", aldus Alexander De Croo.