20 jul 2016 18:50

Erkenning van natuurrampen juni 2014

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon twee ontwerpen van koninklijk besluit goed over de erkenning van de natuurrampen van 7, 8 en 9 juni 2014.

Het eerste ontwerp van koninklijk besluit erkent als natuurramp de windhoos en de rukwinden met een lokaal karakter die op 7, 8 en 9 juni 2014 schade hebben aangericht op het grondgebied van de provincie Luik. De geografische uitgestrekt van deze ramp wordt afgebakend tot de gemeenten Malmedy en Waismes.

Het tweede ontwerp van koninklijk besluit gaat over de overvloedige regenval die op 7, 8 en 9 juni 2014 schade toebracht aan verschillende gemeentes. Dit werd al als natuurramp erkend door het koninklijk besluit van 7 mei 2015. Het huidige ontwerp breidt nu de geografische uitgestrektheid van de ramp uit tot het grondgebied van de gemeenten Wingene, Lichtervelde, Kortemark en Vleteren in de provincie West-Vlaanderen en Knesselare en Beveren in de provincie Oost-Vlaanderen.

Ontwerp van koninklijk besluit waarbij de windhoos en de rukwinden met een lokaal karakter die op 7, 8 en 9 juni 2014 schade hebben aangericht op het grondgebied van de provincie Luik als een algemene ramp worden beschouwd en waarbij de geografische uitgestrektheid van deze ramp wordt afgebakend

Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 mei 2015 waarbij de overvloedige regenval die heeft plaatsgevonden op 7, 8 en 9 juni 2014 op het grondgebied van de provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Luik, Luxemburg en Namen als een algemene ramp wordt beschouwd en waarbij de geografische uitgestrektheid van deze ramp wordt afgebakend