04 mrt 2015 10:40

Expo SHOCK! 1914… verlengd tot zaterdag 7 maart

Tijdens Museum Night Fever opent de Koninklijke Bibliotheek, samen met 22 andere Brusselse musea, haar deuren voor alle nachtraven. Tot één uur ’s ochtends dompelen soundscapes en performers de bezoeker helemaal onder in de oorlogsjaren.

Niet wat het lijkt

Verwacht het onverwachte tijdens dit nachtelijk bezoek aan SHOCK! 1914... Elke bezoeker wordt voor een nacht journalist en gaat zelf op onderzoek uit in de tentoonstelling. Hij krijgt één opdracht: de waarheid achterhalen. Maar niet alles is wat het lijkt. Wie kan je vertrouwen en vooral... wie niet? Herbeleef de verwarring en chaos van de eerste weken van WO I tijdens het belevenisparcours in SHOCK! 1914...

“Laat u betoveren door een tentoonstelling die waar u ook kijkt tot leven komt.”

Nerina Cocchi, kunstenares, inoutput

Word voorpaginanieuws

Wat als u zelf de voorpagina van de krant sierde? Dankzij de Shockgazet maakt de bezoeker deel uit van de tentoonstelling. Met de app ter plaatse maakt iedereen in een handomdraai de voorpagina van zijn eigen krant. Kies een titel, voeg een selfie toe en deel uw voorpagina op www.shock1914.be of ontvang uw krant via e-mail. Zo kan elke bezoeker live verslag uitbrengen van zijn of haar nachtelijke avonturen.

Programma Museum Night Fever 2015

  • Drietalig belevenisparcours in SHOCK! 1914... / SHOCKGAZET
  • 7 maart 2015, van 19.00 uur tot 01.00 uur – doorlopend
  • Een project van het kunstenaarscollectief inoutput en de Koninklijke Bibliotheek van België
  • Tickets voor Museum Night Fever in voorverkoop verkrijgbaar in de shop van de Koninklijke Bibliotheek van België en online. Tot eind maart 2015 krijgt u, op vertoon van uw ticket, eenmaal gratis toegang in een van de deelnemende musea.

Links: 

http://www.museumnightfever.be/

http://www.shock1914.be/nl/kalender/museum-night-fever

http://www.kbr.be/