05 mei 2023 18:50

Frans-Belgisch veiligheidssoverleg ‘Val Duchesse’

De Belgische en Franse regering zaten vandaag in Parijs samen voor het Frans-Belgische veiligheidsoverleg ‘Val Duchesse’. Op de agenda stonden onder meer de strijd tegen terrorisme en de georganiseerde drugscriminaliteit.

Naast Eerste Minister Alexander De Croo en de Franse premier Elisabeth Borne namen de ministers van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Justitie en staatssecretaris voor Asiel en Migratie deel. Ook Belgische en Franse veiligheids- en inlichtingendiensten waren aanwezig.

Vierde editie
Het Belgisch-Frans veiligheidsoverleg ‘Val Duchesse’ kent zijn oorsprong in 2016 toen België en Frankrijk in de nasleep van de aanslagen van Parijs en Brussel beslisten om veel nauwer te gaan samenwerken in de strijd tegen het terrorisme en het versterken van de veiligheid. De eerste bijeenkomst vond plaats in Hertoginnedal (Val Duchesse). Intussen is het veiligheidsoverleg aan zijn vierde editie toe.

Klik hier voor de gemeenschappelijke verklaring naar aanleiding van het Frans-Belgische veiligheidsoverleg ‘Val Duchesse’