05 okt 2012 13:54

Het KMMA neemt deel aan Open Bedrijvendag op 7 oktober

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is niet alleen een prachtig museum, maar ook een gerenommeerd wetenschappelijk instituut. Op 7 oktober stellen we de deuren van het Koloniënpaleis voor het publiek open.

Biologen, geologen en archeologen zullen er hun collecties en hun werk voorstellen. Een archeologe vertelt archeologische anekdotes aan de hand van voorwerpen uit onze collecties. De geologen presenteren hun onderzoek naar Congolese minerale rijkdommen zoals koper-, cobalt, uranium- en tinafzettingen. Er zullen ook een aantal specimens te zien zijn die een beeld geven van de inhoud van de collectie die sinds enkele jaren niet meer wordt tentoongesteld in het museum. Tot slot laten de biologen u kennismaken met het wetenschappelijk ‘parcours’ dat de dieren in onze verzameling doorlopen: van het verzamelen van dieren in het veld, via het sorteren, prepareren en identificeren tot het illustreren en bestuderen ervan.

Een unieke gelegenheid voor pers en publiek om de uitzonderlijke rijke collecties van het KMMA met eigen ogen te aanschouwen en al uw vragen zelf te stellen aan onze wetenschappers.

Wenst u een interview met directeur of één van de wetenschappers, graag een seintje vooraf (0476.83.23.53).

Praktische info: Koloniënpaleis (Koninklijk Museum voor Midden-Afrika), Paleizenlaan, 3080 Tervuren - van 10u tot 17u - vrije ingang.

Exraatje: Na afloop kriigen de bezoekers een gratis drankje. Bovendien kunnen de deelnemers aan Open Bedrijvendag het museum voor 1 € bezoeken.