28 mei 2013 17:28

Persuitnodiging (4 - 5 juni): 'Dr Livingstone, I presume?'

Dr Livingstone, I presume?
De ontmoeting en de laatste reis met Stanley: een nooit eerder vertoonde expeditie in het BELvue

Ze heet Mathilde Leduc, is wetenschappelijk medewerkster van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en ze is gepassioneerd door het leven van Henry Morton Stanley, de wereldberoemde journalist van de New York Herald die in 1871 Dr. Livingstone ontmoette.

Ze citeert zonder problemen uit het dagboek van de Amerikaanse journalist en is dus ook goedgeplaatst om te weten welke invloed de ontmoeting met Livingstone had op het verdere leven van Stanley.

Dat is dan ook het grote thema van de zomertentoonstelling Dr Livingstone, I presume? in het BELvue museum naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de geboorte van Livingstone die wereldwijd wordt herdacht.

De expositie is gebaseerd op het reisdagboek van Stanley dat deel uitmaakt van de archieven die de Koning Boudewijnstichting in 2001 verwierf en dat bewaard wordt in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Aan de hand van talloze voorwerpen en documenten die zowel door openbare instellingen als door privéverzamelaars werden uitgeleend, neemt de tentoonstelling de bezoekers mee naar de gebieden die Livingstone en Stanley doorkruisten.

Praktische info

  • Mathilde Leduc leidt u persoonlijk rond op 4 en 5 juni bij de vooropening van de tentoonstelling Dr Livingstone, I presume? in het BELvue museum. Enkel op afspraak via press@africamuseum.be of via Marie-Pascale Le Grelle 02 769 53 40.
  • De tentoonstelling is een co-organisatie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, de Koning Boudewijnstichting en het BELvue museum.
  • Data: van 6 juni tot 11 november 2013.
  • Adres: BELvue Museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel.