11 dec 2012 11:19

Spannende spinnen! Persuitnodiging

Persuitnodiging: Op woensdag 12 december tussen 13u00 en 17u00 bent u welkom voor een preview van de tentoonstelling tijdens de installatie van de terraria en bij het uitzetten van de spinnen en schorpioenen.
Moglijkheid tot interview met Rudy Jocqué, de arachnoloog van het KMMA en wetenschappelijk commissaris van de tentoonstelling.
Enkel op afspraak: 02 769 52 98 of 02 769 53 40

Vanaf dinsdag 18 december 2012 is er een nieuwe tentoonstelling waar je kennis kan maken met de schoonheid van verschillende soorten levende spinnen en schorpioenen.

De van oorsprong Poolse tentoonstelling toerde eerder door Duitsland, Polen en Nederland en heeft nu de exclusieve primeur in België. In de reizende terraria zitten kleurige spinnen zoals de krulhaar- en de roodknievogelspin, de rode baviaanspin, de gevaarlijke zwarte weduwe en de goliathvogelspin, een van de grootste spinnen ter wereld. Daarnaast maak je ook kennis met uitzonderlijke spinachtigen zoals de zweepspin, de ‘haarscheerder’ en een reeks indrukwekkende schorpioenen waaronder de keizerschorpioen.

De afdeling invertebraten niet-insecten van het onderzoekscentrum van het KMMA beschikt over een collectie van 300.000 spinnen. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de biodiversiteit en naar een methode om de kwaliteit van een woud te beoordelen aan de hand van spinnen. In de tentoonstelling geven onze wetenschappers via gefilmde interviews meer uitleg over deze activiteiten.

Praktische info

  • Expo: van 18 december 2012 tot 31 maart 2013.
  • Bezoek aan de tentoonstelling inbegrepen in een toegangskaartje voor het museum.
  • Persdossier op aanvraag: press@africamuseum.be