02 okt 2012 18:07

Het KMMA op de Sommet de la Francophonie 2012

Op uitnodiging van de Minister van Buitenlandse Zaken en van de Ambassade van België in de DR Congo, neemt het KMMA van 12 tot 14 oktober deel aan de Sommet de la Francophonie 2012 in Kinshasa.

De thema Les enjeux environnementaux et économiques face à la gouvernance mondiale (uitdagingen van de economie en het milieu tegenover een globaliserend bestuur) kadert volledig in de activiteiten van het museum, dat nog steeds het referentie-instituut is voor wat betreft Midden-Afrika.

Het KMMA heeft een stand in de Village de la Francophonie en stelt daar zijn wetenschappelijke, educatieve en culturele activiteiten voor. Bezoekers kunnen ook een filmvertoning bijwonen. Het eerste deel van de film gaat over het KMMA en zijn activiteiten in Midden-Afrika. In het tweede deel wordt ingezoomd op de wetenschappelijke expeditie op de Congostroom (Boyekoli Ebale Congo 2010), die georganiseerd werd door het Consortium Congo 2010. Tijdens deze expeditie werd de biodiversiteit van de rivier bestudeerd.

In samenwerking met het Nationaal Museum van Kinshasa (IMNC) stelt het KMMA een tentoonstelling voor langs de allée des Manguiers in het Théâtre de Verdure (mont Ngaliema). Twaalf grote doeken brengen een adaptatie van de tentoonstelling Congostroom, die sinds april 2010 te zien is in het KMMA en de boeiende reis vertelt van de bron tot de monding van de rivier. De tentoonstelling gaat open op 6 oktober en tijdens de Sommet de la Francophonie is de toegang gratis.