16 mei 2021 11:04

IDAHOT: Wetstraat 16 hult zich in regenboogkleuren

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) morgen zal het kabinet van de Eerste Minister in de Wetstraat 16 de komende avonden verlicht worden in de regenboogkleuren. De regenboogverlichting kadert in het project RainbowCity.Brussels dat een boodschap van diversiteit, inclusie en solidariteit wil uitdragen.

Elk jaar in mei tooit Brussel zich in de periode rond IDAHOT in de regenboogkleuren. Dat is dit jaar niet anders. Alleen gebeurt dat door de coronacrisis op een andere manier. Niet met een grote Pride-optocht, wel door Brussel in de regenboogkleuren te hullen, met vlaggen en projecties. Dit jaar zal ook het Kabinet van de Eerste Minister ’s avonds verlicht worden in de regenboogkleuren.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Liefde is liefde. In ons land moet iedereen zichzelf kunnen zijn, wat ook je seksuele voorkeur of genderidentiteit is. De regenboogkleuren zijn een krachtig symbool voor die diversiteit. We zijn niet allemaal hetzelfde. We denken niet allemaal hetzelfde. Maar we zijn wel allemaal mensen met dezelfde grondrechten. In ons land past geen discriminatie om wie je bent, welke afkomst je hebt of wie je liefhebt. Die boodschap zetten we deze maand extra kracht bij.”