24 sep 2004 02:00

Informatiecampagne tegen de seksuele uitbuiting van kinderen

Op 30 september 2004 wordt in het Egmontpaleis te Brussel de aftrap gegeven van een nieuwe nationale informatiecampagne tegen de seksuele uitbuiting van kinderen.

Op 30 september 2004 wordt in het Egmontpaleis te Brussel de aftrap gegeven van een nieuwe nationale informatiecampagne tegen de seksuele uitbuiting van kinderen.

Brussel, 24 september 2004 Op 30 september 2004 wordt in het Egmontpaleis te Brussel de aftrap gegeven van een nieuwe nationale informatiecampagne tegen de seksuele uitbuiting van kinderen. Deze campagne, die loopt onder de naam «stopkinderprostitutie.be», kwam tot stand onder impuls van ECPAT België en de Federale Politie, in samenwerking met CHILD FOCUS, en enkele ondernemingen uit de privé en de openbare sector. De campagne wil de bevolking aansporen om de oogkleppen af te zetten en feiten van kindermisbruik altijd en overal aan te geven, zelfs indien men tijdens een verblijf in het buitenland de indruk heeft gekregen dat kinderprostitutie er oogluikend aanvaard wordt of in de lokale traditie past. De campagne richt zich niet alleen naar de toerist, maar ook naar mensen die om professionele redenen korte of langere tijd in het buitenland verblijven. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht wenst als gastheer voor het lanceren van deze perscampagne, de betrokkenheid en inzet van zijn Departement in deze strijd te benadrukken. Afspraak pers om 08h50 op het Egmontpaleis (8 Kleine Zavel te 1000 Brussel). PERSKAART OF, BIJ GEBREK HIERAAN, VOORAFGAANDELIJKE INSCHRIJVING VERPLICHT (pers@diplobel.fed.be). Een lichte collatie is voorzien voor de pers. Contact : Persdienst Buitenlandse Zaken, 02/5018042-3 http://www.stopkinderprostitutie.be