17 apr 2012 17:08

Koninklijke Bibliotheek doet voor het eerst mee aan Erfgoeddag

Heldenvertelling brengt bezoekers op onbekende plaatsen in de Bibliotheek

Op zondag 22 april vindt de twaalfde editie van Erfgoeddag plaats, die in het teken staat van helden. Meer dan 500 organisaties stellen die dag hun deuren open en laten bezoekers kennis maken met een veelzijdig aanbod.

In de Koninklijke Bibliotheek, die op Erfgoeddag van 10 tot 17 u geopend zal zijn, neemt een gids u tijdens een ‘heldenvertelling’ mee naar enkele minder bekende plekken in de Bibliotheek. Wat dacht u van de Nassaukapel, de kelder van de boekentoren en de keuken van de cafetaria? Op elke plaats komt u bovendien meer te weten over een held – fictief of reëel – die verbonden is met de plek. Zo zullen onder meer De Gelaarsde Kat, Serge Reding en de gravin van Artesië de revue passeren.

Voor haar eerste deelname kreeg de Koninklijke Bibliotheek al meteen een speciale vermelding van het Kwaliteitscomité. Deze eer valt organisaties te beurt die voor een creatieve of verrassende invulling van het thema hebben gekozen. Een reden te meer om op zondag 22 april een bezoek te brengen aan de Koninklijke Bibliotheek!

Over Erfgoeddag

Erfgoeddag is een initiatief van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw en wil mensen het cultureel erfgoed in hun omgeving laten ontdekken op een verrassende en kwalitatieve manier. Talrijke musea, archieven, erfgoedbibliotheken, culturele verengingen, enz. bieden een aantrekkelijk programma aan met als rode draad het thema ‘Helden’.

Praktische informatie voor journalisten

Wij nodigen u graag uit om te komen filmen tijdens de heldenvertelling in de Koninklijke Bibliotheek. Er zijn rondleidingen in het Nederlands om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur en in het Frans om 11 uur, 14 uur en 15 uur.

Koninklijke Bibliotheek van België
Kunstberg - 1000 Brussel
+32 (0)2 519 53 11
www.kbr.be


Contactpersoon KBR
Sara Lammens
+32 (0)2 519 53 98 - Sara.Lammens@kbr.be