25 sep 2012 11:36

Koninklijke Bibliotheek neemt deel aan de ‘Nacht van de Onderzoekers’

Op vrijdag 28 september organiseert het Federaal Wetenschapsbeleid voor de 7de keer de Nacht van de Onderzoekers met als thema ‘Wetenschap thuis’. Op verschillende plaatsen tonen wetenschappers die dag aan het grote publiek hoe alomtegenwoordig wetenschap is in ons dagelijks leven.

De Koninklijke Bibliotheek neemt deel aan het centraal evenement in de Botanique. Tijdens een interactieve workshop komen geïnteresseerden alles te weten over de optimale bewaring van boeken. In de namiddag kunnen leerlingen van het lager onderwijs met hun ‘zieke’ boeken terecht bij de boekendokter, die een diagnose stelt en een remedie voorstelt. Verder is er een workshop ‘papier maken’ en zullen de bezoekers kennismaken met de digitale bibliotheek ‘Belgica’ en de nieuwe technologieën in de boekenwereld.

De Nacht van de Onderzoekers is een Europees evenement op initiatief van de Europese Commissie, waarvan Belspo de Belgische organisatie op zich neemt. Naast het centrale evenement in de Botanique zijn er ook activiteiten gepland in Louvain-la-Neuve, Luik, Bergen en Charleroi. In de namiddag (13 uur – 17 uur) is het evenement enkel toegankelijk voor scholen, vanaf 18 uur staat het open voor het grote publiek.

Meer informatie over de Nacht van de Onderzoekers is terug te vinden op de website www.nachtvandeonderzoekers.be.

Praktische informatie

Koninklijke Bibliotheek van België
Keizerslaan 2 - 1000 Brussel
+32-(0)2-519.53.11
info@kbr.be
www.kbr.be

Contactpersoon voor de pers
Sara Lammens
+32-(0)2-519.53.98 - sara.lammens@kbr.be