12 feb 2013 17:33

LIBRARIUM genomineerd voor de ‘European Museum of the Year Award’

LIBRARIUM, het museum over de geschiedenis van het boek en het schrift van de Koninklijke Bibliotheek van België, behoort tot de finalisten van de prestigieuze ‘European Museum of the Year Award’.

De ‘European Museum of the Year Award’ (EMYA) is een initiatief van het ‘European Museum Forum’ en bestaat al sinds 1977. De prijs beloont ieder jaar een Europees museum dat uitblinkt met een uniek, kwaliteitsvol en innovatief aanbod voor zijn bezoekers. De jury ontving voor de editie 2013 kandidaturen uit 21 verschillende landen.

De prijsuitreiking van de EMYA vindt plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het ‘European Museum Forum’ op 18 mei 2013 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.

Over LIBRARIUM

LIBRARIUM, de permanente ontdekkingsruimte van de Koninklijke Bibliotheek van België, staat volledig in het teken van de geschiedenis van het boek, het schrift en de bibliotheken. Aan de hand van authentieke documenten en heel wat interactieve en audiovisuele elementen kunnen bezoekers verschillende soorten geschriften, handschriften van bekende auteurs, minuscule boekjes, kranten, tekeningen, unieke medailles, stripverhalen enz. ontdekken.

Daarnaast biedt het museum zijn bezoekers een breed educatief aanbod met onder meer audiogidsen in vier talen, bezoekersgidsen, een familieparcours en rondleidingen voor zowel liefhebbers als specialisten. Een programma met activiteiten op maat van kinderen maakt een bezoek aan LIBRARIUM bovendien ook voor families de moeite waard.

In de ‘LIVROMATON’, een interactieve cabine met gedigitaliseerde stukken uit de collecties van de Koninklijke Bibliotheek, kunnen bezoekers de Roman van Gerard de Nevers doorbladeren én beluisteren.

Aangezien een groot deel van de tentoongestelde documenten om de drie maanden wordt vervangen, is LIBRARIUM een tentoonstelling om te ontdekken en te herontdekken. Momenteel worden er verschillende bewerkingen van ‘Reynaert de vos’ en een beperkte uitgave van Ulysses van James Joyce met gravures en tekeningen van Henri Matisse tentoongesteld.

Praktische informatie

LIBRARIUM - Koninklijke Bibliotheek van België
Keizerslaan 2 of Kunstberg
1000 Brussel
+ 32 (0)2 519 53 11
librarium@kbr.be

Gratis toegang
Van maandag tot zaterdag: 09.00 – 17.00 uur

Audiogidsen (NL, FR, EN, DE), bezoekersgids, familieparcours
Rondleidingen voor individuele bezoekers iedere eerste zaterdag van de maand
Rondleidingen voor groepen: educdien@kbr.be

Contactpersoon voor de pers

Davina Luyten
+ 32 (0)2 519 55 98
Davina.Luyten@kbr.be