23 mrt 2006 11:10

Minister Armand De Decker ontmoet de Commissaris-Generaal van het Agentschap van de Verenigde Naties

Minister Armand De Decker ontmoet de Commissaris-Generaal van het Agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA)

Minister Armand De Decker ontmoet de Commissaris-Generaal van het Agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA)

Minister Armand De Decker ontmoet de Commissaris-Generaal van het Agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) Brussel, 22 maart 2006. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker heeft vandaag, woensdag 22 maart 2006, mevrouw Karen Koning AbuZayd ontvangen, Commissaris-Generaal van het Agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA). Ter gelegenheid van dit onderhoud tijdens hetwelk Mevrouw AbuZayd een balans heeft opgemaakt over de activiteiten van haar organisatie en over de huidige politieke situatie in de Palestijnse Gebieden na afloop van de overwinning van Hamas bij de laatste verkiezingen, heeft Minister Armand De Decker zijn ernstige bezorgdheden geuit, in het bijzonder met betrekking tot de toekomstige houding van de nieuwe Palestijnse regering ten opzichte van haar internationale verplichtingen (afstand doen van het geweld, de erkenning van Israël en integratie in de bestaande vredesplannen) en met betrekking tot de mogelijke impact hiervan op de stabiliteit van de Gebieden; alsook over de humanitaire en levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking. Minister De Decker preciseert dat Hamas zich op een kruispunt bevindt en dat het zijn volledige verantwoordelijkheid zal moeten opnemen door de weg van de rede te kiezen voor het grootste onmiddellijke en toekomstige voordeel ten opzichte van de Palestijnse bevolking inzake regionale noden en stabiliteit. De Palestijnse Gebieden zijn partners van de Belgische bilaterale samenwerking. De Belgische samenwerking neemt eveneens deel aan de financiering van de normale activiteiten van het Agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), in het bijzonder onder de vorm van voedsel- en noodhulp. Opgericht in 1949 heeft het UNRWA activiteiten van humanitaire aard, maar ook een belangrijke ontwikkelingsactiviteit door de uitwerking van programma's voor onderwijs, zorgen en gezondheid, microfinanciering en sociale diensten. Het Agentschap biedt werk aan meer dan 25.000 Palestijnen Perscontact: Erik Silance Woordvoerder van de Minister Gsm : +32 475 75 62 88 @ : erik.silance@diplobel.fed.be De communiqués kunnen worden geraadpleegd op de sites www.armanddedecker.be en www.dgos.be