25 mei 2005 02:00

Minister Armand De Decker overhandigt de Prijs van de Ontwikkelingssamenwerking

Op vrijdag 27 mei heeft Minister Armand De Decker de eer de Prijs van de Ontwikkelingssamenwerking te overhandigen aan zes laureaten uit België en dertien uit zuidelijke landen voor hun werk om bij te dragen aan de solidariteit tussen Noord en Zuid.

Op vrijdag 27 mei heeft Minister Armand De Decker de eer de Prijs van de Ontwikkelingssamenwerking te overhandigen aan zes laureaten uit België en dertien uit zuidelijke landen voor hun werk om bij te dragen aan de solidariteit tussen Noord en Zuid.

Minister Armand De Decker overhandigt de Prijs van de Ontwikkelingssamenwerking 25 mei 2004 Op vrijdag 27 mei heeft Minister Armand De Decker de eer de Prijs van de Ontwikkelingssamenwerking te overhandigen aan zes laureaten uit België en dertien uit zuidelijke landen voor hun werk om bij te dragen aan de solidariteit tussen Noord en Zuid. In 2000 hebben 189 staatshoofden en regeringsleiders tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zich ertoe geëngageerd de armoede in de werkeld met de helft te verminderen tegen het jaar 2015 door middel van de Millenniumontwikkelingsdoelstellingen. Vandaag, vijf jaar later, is het moment aangebroken om een eerste stand van zaken op te maken. Al deze landen zullen komende maand september samenkomen te New York om te bekijken wat al bereikt is, en welke inspanningen nog geleverd moeten worden. Op slechts enkele maanden van deze grootse bijeenkomst heeft deze prijsuitreiking een bijzonder belang. Terwijl 56 % van de wereldbevolking nog steeds in de grootste armoede leeft, is het bereiken van de Millenniumontwikkelingsdoelstellingen een aanzienlijke uitdaging die enkel bereikt kan worden als iedereen ertoe bijdraagt. Voor Armand De Decker is het werk van deze jonge universitairen dus meer dan noodzakelijk, het is onontbeerlijk. Ze zijn gepassioneerd door ontwikkelingssamenwerking en ze vertegenwoordigen een vruchtbare bodem waarop de internationale samenwerking van morgen kan groeien. Zij zullen de aflossing garanderen in de strijd tegen de armoede. Programma: 16.30 : Voorstelling van het werk door de laureaten 18.00 : Prijsuitreiking door Minister Armand De Decker Afspraak pers: 27 mei 2004 om 17.30 aan het Koloniënpaleis (Koninklijk Museum voor Midden Afrika) Contactpersonen voor de pers: Erik Silance Woordvoerder van de Minister Gsm: 0475/756 288 @: erik.silance@diplobel.fed.be Alexandra Mathelot Persattaché van de Minister GSM: 0472 50 47 13 @:alexandra.mathelot@diplobel.fed.be