02 feb 2006 13:52

Missie van Minister Armand De Decker naar Thailand en Cambodja

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal een missie naar Thailand en Cambodja uitvoeren van 3 tot 7 februari.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal een missie naar Thailand en Cambodja uitvoeren van 3 tot 7 februari.

Missie van Minister Armand De Decker naar Thailand en Cambodja Brussel, 2 februari 2006. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker zal een missie naar Thailand en Cambodja uitvoeren van 3 tot 7 februari. In Thailand zal Minister De Decker de zetel en de projecten van de "Mae Fah Luang Foundation" bezoeken, een stichting onder bescherming van de koninklijke familie van Thailand, die heeft bijgedragen tot de uitroeiing van de drugs in de "Gouden Driehoek" door de ontwikkeling van alternatieve teelten. Ter deze gelegenheid zal Minister De Decker een trilateraal samenwerkingsakkoord tekenen met deze stichting voor de uitwerking van een gelijkaardig project in Afghanistan voor een bedrag van 697.916 EURO. Te Cambodja, zal de Minister van Ontwikkelingssamenwerking deelnemen aan de openingsceremonie van de internationale Conferentie "Hubs, Harbours and Deltas in Southeast Asia : Multidisciplinary and Intercultural Perspectives" georganiseerd te Phnom Penh door de Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen (KAOW). Er is voorzien dat Minister Armand De Decker wordt ontvangen door de Koning van Cambodja, Z.M. Norodom Sihamoni. De Minister zal eveneens gesprekken voeren met Eerste Minister Hun Sen, Z.K.H. Prins Ranaridh, de Voorzitter van de Assemblée, en Samdech Chea Sim, de Voorzitter van de Senaat. Naast deze ontmoetingen op hoog niveau met de Cambodjaanse autoriteiten zal Minister De Decker zich naar Siem Reap begeven om op het terrein de projecten te bezoeken die zijn gerealiseerd en worden uitgevoerd door de Belgische Technische Coöperatie (BTC), voornamelijk in het domein van het onderwijs en de gezondheidszorg. Perscontact : Erik Silance Woordvoerder van de Minister Gsm : 0475/756 288 @ : erik.silance@diplobel.fed.be Alexandra Mathelot Persattaché van de Minister GSM : 0472 50 47 13 @ : alexandra.mathelot@diplobel.fed.be De communiqués kunnen worden geraadpleegd op de sites www.armanddedecker.be en www.dgos.be