22 nov 2005 13:01

Ontmoeting van Minister De Decker met de Eerste Minister van Niger

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker heeft vandaag, maandag 21 november de Eerste Minister van Niger Hama Amadou ontmoet.

Het gesprek ging vooral over de situatie in Niger en in de regio, over de voedselveiligheid en over de programma's van de Belgische Samenwerking in Niger. Minister De Decker en Eerste Minister Hama Amadou hebben eveneens de kwesties aangesneden betreffende het goed bestuur en de inbezitneming van de hulpprogramma's door de begunstigde bevolkingen.
Ze hebben tenslotte de Spelen van de Francofonie aangehaald die in Niger zullen worden gehouden van 7 tot 17 december.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker heeft vandaag, maandag 21 november de Eerste Minister van Niger Hama Amadou ontmoet. Het gesprek ging vooral over de situatie in Niger en in de regio, over de voedselveiligheid en over de programma's van de Belgische Samenwerking in Niger. Minister De Decker en Eerste Minister Hama Amadou hebben eveneens de kwesties aangesneden betreffende het goed bestuur en de inbezitneming van de hulpprogramma's door de begunstigde bevolkingen. Ze hebben tenslotte de Spelen van de Francofonie aangehaald die in Niger zullen worden gehouden van 7 tot 17 december.

Brussel, 21 november 2005. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker heeft vandaag, maandag 21 november de Eerste Minister van Niger Hama Amadou ontmoet. Het gesprek ging vooral over de situatie in Niger en in de regio, over de voedselveiligheid en over de programma's van de Belgische Samenwerking in Niger. Minister De Decker en Eerste Minister Hama Amadou hebben eveneens de kwesties aangesneden betreffende het goed bestuur en de inbezitneming van de hulpprogramma's door de begunstigde bevolkingen. Ze hebben tenslotte de Spelen van de Francofonie aangehaald die in Niger zullen worden gehouden van 7 tot 17 december. Niger is het tweede armste land van de wereld en één van de achttien partnerlanden van de Belgische bilaterale samenwerking. Het indicatief Samenwerkingsprogramma tussen België en Niger gaat over een budget van 43 miljoen euro voor de periode 2004-2008. België heeft bovendien dit jaar voor bijna anderhalf miljoen hulp bijgedragen aan Niger om het land te helpen haar voedselcrisis te overwinnen. De Eerste Minister Hama Amadou heeft Minister Armand De Decker uitgenodigd om zich binnenkort naar Niger te begeven. Perscontact Erik Silance Woordvoerder van de Minister Gsm : +32 475 75 62 88 @ : erik.silance@diplobel.fed.be Alexandra Mathelot Persattaché van de Minister Gsm : +32 472 50 47 13 @ : alexandra.mathelot@diplobel.fed.be De communiqués kunnen worden geraadpleegd op de websites www.armanddedecker.be en www.dgos.be