13 mei 2004 02:00

Persconferentie biometrische paspoorten 17.05.2004

Vice-Premier en Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel zal maandag 17 mei 2004 een persconferentie organiseren naar aanleiding van de lancering door België van een pilootproject voor paspoorten met biometrische gegevens.

Vice-Premier en Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel zal maandag 17 mei 2004 een persconferentie organiseren naar aanleiding van de lancering door België van een pilootproject voor paspoorten met biometrische gegevens.

Brussel, 12 mei 2004, Vice-Premier en Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel zal maandag 17 mei 2004 een persconferentie organiseren naar aanleiding van de lancering door België van een pilootproject voor paspoorten met biometrische gegevens. Tijdens deze persconferentie zal een demonstratie gegeven worden waarbij een 15-tal nieuwe paspoorten afgeleverd worden. Deze bevatten een "chip" waarmee door middel van een aanwezige computer biometrische gegevens kunnen afgelezen worden. Het gaat om een project waarmee ons land nogmaals wil aantonen aan de spits te staan inzake de beveiliging van reisdokumenten. Verwacht wordt dat België vanaf begin 2005 deze biometrische paspoorten zal afleveren aan het grote publiek. Hierdoor zal ons land, volgens de huidige informatie, als eerste ter wereld klaar zijn met de veralgemening van de uitreiking deze hoogtechnologische reisdokumenten. (N.B. Het weze opgemerkt dat deze vernieuwing er niet toe zal leiden dat "oudere" niet-biometrische paspoorten ongeldig zouden worden). Als illustratie van het feit dat België (dat reeds in oktober laatsleden hiervoor een onderscheiding kreeg van interpol) aan de top staat inzake de beveiliging van paspoorten kan een citaat aangehaald worden van James Sensenbrenner, Voorzitter van de Commissie Wetgeving van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, tijdens een zitting van 21.4.2004: "Belgium has now tightened up their process that I think they're probably going to be the best in all of Europe in terms of security of passports". De persconferentie zal doorgaan in de perszaal van het Egmontpaleis (Kleine Zavel, 1000 Brussel) op 17.5.2004 om 18u. Gelieve uw aanwezigheid ten laatste voor 14 mei om 18u te bevestigen: pers@diplobel.fed.be of presse@diplobel.fed.be.