28 mrt 2023 13:33

Persuitnodiging 29 maart om 16u30: Gaïchel-Top

Op woensdag 29 maart zullen de ministers van de Belgische en Luxemburgse regering in Brussel bijeenkomen op een Gaïchel-Top. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden om verslag uit te brengen.

  1. Bilaterale bijeenkomst Alexander De Croo - Xavier Bettel

De Belgische eerste minister Alexander De Croo en de Luxemburgse premier Xavier Bettel houden op woensdag 29 maart een perspunt in Brussel (Wetstraat 16) in aanloop van de Gaïchel-Top met de ministers van de Belgische en Luxemburgse regering.
De CEO's van Proximus, Guillaume Boutin, en LuxConnect, Paul Konsbruck, zullen aan het perspunt deelnemen. De twee telecommunicatiebedrijven zullen er de details toelichten van de overeenkomsten die ze onlangs hebben gesloten met het oog op de invoering van een soevereine cloudoplossing (ultrabeveiligde gegevensopslag) op het grondgebied van onze twee landen.

Locatie: Kabinet van de Eerste Minister, Wetstraat 16, 1000 Brussel
Aanvang: 16.30 uur (aanmelden om 16.15 uur)
Einde van de persconferentie en begin van de bilaterale bijeenkomst om 17.00 uur

  1. Ondertekeningsceremonie en familiefoto

Na hun ontmoeting ontvangt Eerste Minister De Croo de Luxemburgse premier Xavier Bettel en de leden van de Belgische en Luxemburgse regering in de Lambermont voor de ondertekening van een reeks nieuwe bilaterale overeenkomsten.
Het gaat om overeenkomsten over economie, binnenlandse veiligheid, gezondheid, overheid en digitale technologie. Na de ondertekening van deze bilaterale overeenkomsten volgt de traditionele familiefoto van de twee regeringen.

Locatie: Residentie van de Eerste Minister, Lambermontstraat 1, 1000 Brussel
Aanvang: 18.00 uur. Vertrek van de twee premiers uit de Wetstraat 16 omstreeks  17.50 uur, te voet. Mogelijkheid om onderweg foto’s te nemen.
Familiefoto om 18.25 uur

Accreditatie
Om toegang te krijgen dient u een perskaart te hebben en u uiterlijk op woensdag 29.03 (12.30 uur) per mail in te schrijven via veli.yuksel@premier.be. Gelieve aan te geven in welk deel van het programma u geïnteresseerd bent.