13 apr 2018 13:52

PERSUITNODIGING: Minister Marghem presenteert het PMD-luik van de studie met betrekking tot de belemmeringen voor recyclage

Eind 2016 presenteerden minister van Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem en Vice-Premier Kris Peeters een roadmap om de circulaire economie te bevorderen.

Een van de maatregelen van dit stappenplan was het opzetten van een strategisch toezicht op recyclingcentra om concrete belemmeringen voor de vervulling van hun taak op te sporen en het ontwerp van de op de markt gebrachte producten te verbeteren. De Federatie van Recyclers, Coberec-GO4CIRCLE, die meer dan 350 operatoren in de afvalsector vertegenwoordigt, won de aanbesteding om een studie in deze richting uit te voeren.

Op maandag 16 april zal het eerste luik van de studie “Technische, technologische en economische belemmeringen voor de terugwinning van onderdelen en de recyclage van producten in België” worden gepresenteerd in de hoofdzetel van de Federatie van Recyclers. Het richt zich op PMD en zal worden gevolgd door 12 luiken over andere afvalstromen (textiel, elektronica, glas, enz.) over een periode van 3 jaar.

Deze studie zal de basis vormen voor een brede dialoog die de komende dagen met de producenten en consumentenvertegenwoordigers zal worden gestart om maatregelen ten uitvoer te leggen om het productontwerp te verbeteren en de hoeveelheid verpakkingsafval te verminderen.

Link naar de roadmap circulaire economie:
http://www.marghem.be/wp-content/uploads/CIRC-ECON-NL-LIGHT-2.pdf

Timing: 

  • 10u15 ontvangst van de pers
  • 10u30 toespraak minister Marghem
  • 10u40 presentatie van de studie door Coberec-GO4CIRCLE
  • 11u00 vragen en antwoorden.

Adres:

Buro & Design Center, Esplanade 1 bus 1, 1020 Brussel (Atomium)

Locatie:

http://bdc.trademart.be/nl/content/locatie

Parking (P2 en P3)

http://bdc.trademart.be/sites/default/files/Attachements/Parkings%20BDC%20Trade%20Mart%20visitors.jpg