08 jun 2006 14:05

Reactie Minister De Gucht uitschakeling Al-Zarqawi

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is tevreden over de uitschakeling van de Al-Qaeda leider in Irak, Mr Al-Zarqawi.

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is tevreden over de uitschakeling van de Al-Qaeda leider in Irak, Mr Al-Zarqawi.

Brussel 8 juni 2006. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is tevreden over de uitschakeling van de Al-Qaeda leider in Irak, Mr Al-Zarqawi. "Deze man is persoonlijk verantwoordelijk voor talloze aanslagen, ontvoeringen en moorden in Irak en daarbuiten. Het gaat hier in mijn ogen om een belangrijke overwinning in de strijd tegen het terrorisme, die hiermee uiteraard nog niet ten einde is", volgens De Gucht. De Minister wijst tevens op het belang van de stabilisatie van Irak om de veiligheid en welvaart van de bevolking tot een normaal peil terug te brengen. "Al-Qaeda is een beweging die bijzonder goed gedijt in onstabiele omgevingen. Door terreur te zaaien probeert men de normalisatie van Irak te verhinderen. Dat de burgerbevolking daarbij het eerste slachtoffer is, vormt voor hen geen belemmering, wel integendeel. Het Irakese volk mag verheugd zijn over het verdwijnen van deze terroristenleider", aldus tot slot Minister De Gucht.