22 nov 2012 13:30

Spannende spinnen! Nieuwe expo van 18 december 2012 tot 31 maart 2013

Het museum is nog steeds open. Vanaf dinsdag 18 december 2012 is er een nieuwe tentoonstelling waar je kennis kan maken met de schoonheid van verschillende soorten levende spinnen en schorpioenen.

De van oorsprong Poolse tentoonstelling toerde eerder door Duitsland, Polen en Nederland en heeft nu de exclusieve primeur in België. In de reizende terraria zitten kleurige spinnen zoals de krulhaar- en de roodknievogelspin, de rode baviaanspin, de gevaarlijke zwarte weduwe en de goliathvogelspin, een van de grootste spinnen ter wereld. Daarnaast maak je ook kennis met uitzonderlijke spinachtigen zoals de zweepspin, de ‘haarscheerder’ en een reeks indrukwekkende schorpioenen waaronder de keizerschorpioen.


De afdeling invertebraten niet-insecten van het onderzoekscentrum van het KMMA beschikt over een collectie van 300.000 spinnen. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de biodiversiteit en naar een methode om de kwaliteit van een woud te beoordelen aan de hand van spinnen. In de tentoonstelling geven onze wetenschappers via gefilmde interviews meer uitleg over deze activiteiten.

Praktische info

  • Van 18 december 2012 tot 31 maart 2013.
  • Bezoek aan de tentoonstelling inbegrepen in een toegangskaartje voor het museum.
  • Vanaf maandag 10 december is een preview voor de pers mogelijk tijdens het installeren van de terraria. De installatie gebeurt in aanwezigheid van de wetenschappelijke commissaris Rudy Jocqué.
    Enkel op afspraak: 02/769 53 40 of press@africamuseum.be.