31 mei 2005 02:00

Staatssecretaris Donfut op de EUROMED-conferentie

De Staatssecretaris voor Europese Zaken, Didier Donfut, vertegenwoordigt België op de VIIe EUROMED-conferentie op dinsdag 31 mei in Luxemburg.

De Staatssecretaris voor Europese Zaken, Didier Donfut, vertegenwoordigt België op de VIIe EUROMED-conferentie op dinsdag 31 mei in Luxemburg.

Staatssecretaris Donfut op de EUROMED-conferentie De Staatssecretaris voor Europese Zaken, Didier Donfut, vertegenwoordigt België op de VIIe EUROMED-conferentie op dinsdag 31 mei in Luxemburg. In de aanloop naar de viering van het 10-jarige bestaan van het Barcelona-proces zal Didier Donfut herinneren eraan herinneren dat het Middellandse-Zeegebied voor de Europese Unie van het grootste strategische belang is. Hij zal ook wijzen op de noodzaak om een intensere politieke dialoog te voeren en de economische en culturele uitwisselingen met de 10 partnerlanden van de EU (Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Palestijnse Autoriteit, Jordanië, Libanon, Turkije, Syrië, Israël) op te voeren. Volgens de Staatssecretaris zijn de multilaterale EUROMED-dialoog en het nieuwe nabuurschapsbeleid van de EU de beste garanties voor het welslagen van het partnerschap tussen de Europese lidstaten en de landen rond de Middellandse Zee. Dit partnerschap heeft tot doel om stabiliteit in de regio te garanderen dankzij ambitieuze sociaal-economische steunprojecten (de EU biedt 5,35 miljard euro steun aan haar partners over de periode 2000-2006) en een politieke dialoog die erop gericht is gemeenschappelijke waarden duidelijker in het daglicht te plaatsen. Contactpersoon: Yannick Minsier (+32 476 660 365)