15 jun 2016 11:30

Start van de inschrijvingen voor de Dag van de Ambachten 2016

Op 27 november 2016 vindt de 10e editie van de Dag van de Ambachten plaats. Bedoeling van deze dag is de ambachtelijke activiteiten in België in de kijker te plaatsen en naar waarde te schatten. Ambachtslui die aan dit evenement willen deelnemen en hun activiteiten en knowhow in de schijnwerpers willen plaatsen, kunnen zich vanaf vandaag en nog tot 6 oktober 2016 inschrijven.

Sinds 2006 organiseert de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, de Dag van de Ambachten. Deze dag promoot de knowhow en het talent van duizenden ambachtslui in België.

Chantal de Pauw, woordvoerster van de FOD Economie: “Dit evenement is een unieke gelegenheid voor ambachtslui om een nieuw publiek aan te trekken en hun talent en passie waarmee ze elke dag opnieuw aan de slag gaan te delen met de bezoekers. Hun creaties worden ook steeds gevarieerder en origineler”. De deelname aan de Dag van de Ambachten is volledig gratis en biedt ambachtslui meer zichtbaarheid en naamsbekendheid dankzij:

o  een grootscheepse campagne: persconferentie, reclame in dag- en tijdschriften, affiches in stations, campagne via internet en sociale media;

o  een promotiekit: affiches, folders, spandoek, bewegwijzering, …;

o  een vermelding op http://www.dagvandeambachten.be;

o  de mogelijkheid om een eigen reclameaffiche te maken.

Hoe deelnemen?

Ambachtslui die op 27 november hun atelier voor het publiek willen openstellen voor de Dag van de Ambachten vullen het online inschrijvingsformulier in dat beschikbaar is op de website http://www.dagvandeambachten.be.

Wie al aan vorige edities heeft deelgenomen, vindt zijn gegevens gemakkelijk terug.

Wie geen internettoegang heeft, contacteert de organisatoren op het telefoonnummer 070 22 09 99 en ontvangt - per fax of post – informatie over de deelnemingsvoorwaarden en het inschrijvingsformulier.