19 feb 2014 11:19

Suit up! for Charles’ Fashion Night

Zaterdag 22 februari (repetitie open voor de journalisten 21-02 17u-19u)
Voor haar vierde deelname aan Museum Night Fever werkt de Koninklijke Bibliotheek samen met de ULB een modehappening uit. In het weelderige decor van het Paleis van Karel van Lotharingen vinden vijf Brusselse jonge designers de 18de eeuw opnieuw uit in een boudoirsfeer. Kamermuziek, dansende hofdames en een schoonheidssalon maken van u perfect verlichte geesten!

Treed binnen in de Verlichting die tijdens de Fashion Show een hedendaags smaakje krijgt dankzij de collecties van onze vijf designers. De studentes van de ULB organiseren drie defilés, telkens om 20.30, 22.00 en 23.30 uur, onder begeleiding van het strijkkwartet Zerkalo dat een selectie uit het 18de eeuwse repertoire voorstelt; tegelijk tonen oude prenten uit de collectie van de Bibliotheek waar de designers hun inspiratie vonden. Dankzij een livestream in de onthaalruimte van het museum kunnen ook personen met beperkte mobiliteit meegenieten van de avond.

Een bezoekje aan onze workshop dompelt u onder in de eeuw van verfijning, luxe, gratie en wetenschap: ontwerp uw eigen masker of waaier en voeg er een beetje make-up, een strategisch geplaatste tache de beauté en gepaste lippenstift aan toe. Van 19.00 tot 23.00 uur komt u in de zalen van het Paleis alles te weten over de 18de eeuw en zijn museum dankzij de ‘vliegende gidsen’ (FR – NL – EN). Tot slot begint of eindigt de avond met een bezoekje aan de bar voor een hapje of drankje.

Plaats: Museumplein, 1 te 1000 Brussel (halte van de shuttle: Koningsplein).
Tarieven Museum Night Fever (+ afterparty): voorverkoop 9 € (14 €) / avond zelf 14 € (19 €) (met het armbandje hebt u één maand lang toegang tot de verschillende musea waaronder het Paleis van Karel van Lotharingen)
Partners: Brusselse Museumraad, ULB, meer

Contactpersoon voor de pers
Joachim Spyns / Joachim.Spyns@kbr.be +32-(0)2-519.55.97

De Koninklijke Bibliotheek van België bewaart sinds 1966 alle door Belgische auteurs uitgegeven publicaties. Op die manier wist ze een indrukwekkende verzameling van meer dan 6 miljoen gedrukte werken aan te leggen. Daarnaast bewaart ze tal van historische en kostbare boeken, handschriften, kranten, tijdschriften, prenten, partituren, munten en penningen, gravures enzovoort. Haar wettelijke opdracht bestaat er meer bepaald in al die rijkdommen te verzamelen, onder optimale omstandigheden te bewaren en voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten. Ze maakt haar collecties toegankelijk via verschillende kanalen, onder meer via haar digitale bibliotheek Belgica (http://belgica.kbr.be/) of via de vele activiteiten die ze organiseert voor het grote publiek, i.e. tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, colloquia, concerten enzovoort. Sinds oktober 2010 beschikt de Bibliotheek ook over een permanente tentoonstellingsruimte, LIBRARIUM, gewijd aan de geschiedenis van het boek en het schrift. Tot slot geeft ze jaarlijks meerdere publicaties uit met als doel het publiek vertrouwd te maken met de instelling, haar collecties en het onderzoek dat er door wetenschappers wordt gevoerd.

Koninklijke Bibliotheek van België
Kunstberg / Keizerslaan 2 – 1000 Brussel
www.kbr.be