09 nov 2004 01:00

TOESTAND IN IVOORKUST

De regering heeft beslist, net zoals tijdens de vorige crisis in Ivoorkust, om reeds een C130-vliegtuig te positioneren te Cotonou (Benin)

De regering heeft beslist, net zoals tijdens de vorige crisis in Ivoorkust, om reeds een C130-vliegtuig te positioneren te Cotonou (Benin)

Brussel, 8/11/2004 TOESTAND IN IVOORKUST Het kernkabinet heeft de verslagen gehoord van de Ministers van Buitenlandse Zaken en van Defensie over de toestand in Ivoorkust. Uit contacten met de Franse autoriteiten ter plaatse en in Parijs blijkt dat, conform het bestaande samenwerkingsakkoord, de Franse troepen zich blijven inzetten voor de hergroepering van de Belgen die zich wensen te begeven naar het BIMA-kamp of het ONUSI-kamp. De regering heeft beslist, net zoals tijdens de vorige crisis in Ivoorkust, om reeds een C130-vliegtuig te positioneren te Cotonou (Benin). Dit teneinde een mogelijke evacuatie te vergemakkelijken, die op dit stadium nog niet noodzakelijk geacht wordt door de autoriteiten van verschillende Europese landen. De Ministers van Buitenlandse Zaken en van Defensie volgen de situatie op permanente basis en zullen alle nodige maatregelen treffen voor de Belgen ter plaatse. Ter herinnering : de FOD Buitenlandse zaken heeft een telefonische informatiedienst in werking gesteld, waarop de familieleden van Belgen die in Ivoorkust verblijven, inlichtingen kunnen bekomen. Tel.: 02/501 40 01