01 jul 2005 02:00

Werkbezoek Minister De Decker aan de Palestijnse gebieden van 2 tot 6 juli 2005

De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Armand De Decker, levert van 2 tot 6 juli een werkbezoek aan de Palestijnse gebieden.
Het doel van deze missie is een stand van zaken op te stellen van de bilaterale samenwerking en er een nieuw elan aan te geven in de aanloop naar de volgende Gemengde Commissie, op dit beslissende moment in het vredesproces.

De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Armand De Decker, levert van 2 tot 6 juli een werkbezoek aan de Palestijnse gebieden. Het doel van deze missie is een stand van zaken op te stellen van de bilaterale samenwerking en er een nieuw elan aan te geven in de aanloop naar de volgende Gemengde Commissie, op dit beslissende moment in het vredesproces.

Brussel, 30 juni 2005 De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Armand De Decker, levert van 2 tot 6 juli een werkbezoek aan de Palestijnse gebieden. Het doel van deze missie is een stand van zaken op te stellen van de bilaterale samenwerking en er een nieuw elan aan te geven in de aanloop naar de volgende Gemengde Commissie, op dit beslissende moment in het vredesproces. Minister De Decker zal verschillende projecten bezoeken van de Belgische ontwikkelingssamenwerking en zal de nieuwe samenwerkingsakkoorden ondertekenen. Armand De Decker zal zich begeven naar Jeruzalem, Ramallah, Bethlehem en het noorden van de westelijke Jordaanoever (Kufr Raie) en de Gazastrook. Politieke contacten op het hoogste niveau zijn eveneens gepland met de verantwoordelijken van de Palestijnse Autoriteit en met vertegenwoordigers van de Israëlische regering. Tijdens de missie zal de klemtoon liggen op de actie van de Belgische ontwikkelingssamenwerking in de Palestijnse gebieden, met name op het vlak van gezondheidszorg, onderwijs, wederopbouw van de infrastructuur, evenals op de noodzaak om het ontwikkelingsbeleid aan te passen aan een context van vrede en versterkte veiligheid. Contact pers: Erik Silance Woordvoerder van Minister Armand De Decker T +32 2 501 88 40 G + 32 475 75 62 88 E erik.silance@diplobel.fed.be Alexandra Mathelot Persattachée van Minister Armand De Decker T +32 2 501 81 05 G + 32 472 50 47 13 E alexandra.mathelot@diplobel.fed.be